Cserháti szilvás palacsinta recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Cserháti szilvás palacsinta hozzávalói:
8 db édes palacsinta
40 dkg magvaváló szilva
3 ek. édes vörösbor
3 ek. cukor
csipetnyi fahéj
2 dl tejföl
A Cserháti szilvás palacsinta elkészítési módja:
A szilvákat kimagoztam és vékony szeletekre vágtam. Összekevertem vörösborral, cukorral és a fahéjjal ízesítettem. A palacsintákra egy csíkba halmoztam a tölteléket és felgöngyöltem. Egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektettem, a tejföllel meglocsoltam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 10-15 perc alatt átsütöttem. Azon melegében tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. febr. 10. 15:52
A cserháti szilvás palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.