Csicseriborsó leves recept
35 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csicseriborsó leves hozzávalói:
1 db csicseriborsó konzerv
1 db vöröshagyma
1 db citrom
1 szál sárgarépa
2 ek. olíva olaj
1 szál zellerszár
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1,5 l húsleves
Ízlés szerint: patikasó, szárított oregánó, őrölt római kömény, babérlevél
A Csicseriborsó leves elkészítési módja:
Lereszeltem a citrom héját és félretettem. A levét kicsavartam. Finomra vágtam a hagymát és a fokhagymát. A répát és a zellert felkockáztam. Megpirítottam a hagymát és a fokhagymát az olajon. Hozzáadtam az oregánót, a fokhagymát és a római köményt. Pár percig pirítottam, de vigyáztam, ne égjen meg. Hozzáadtam a húslevest, majd a leszűrt és leöblített csicseriborsó konzervet is a citromhéjjal és a babérlevéllel együtt. Miután felforrt lejjebb vettem a hőfokot. 15 percig főztem, végül ízesítettem a citromlével. Tálaláskor megszórtam friss petrezselyemzölddel és mellé friss, ropogós héjú félbarna kenyeret kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. júl. 28. 10:16
A csicseriborsó leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.