Tavaszi aprólékleves recept





50 dkg csirkeaprólék
1 db zsenge karalábé
1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg vaj
1 ek. liszt
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény
A Tavaszi aprólékleves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megtisztítottam, feldaraboltam, a meghámozott karalábét kis kockákra vágtam, a tisztított sárgarépát, gyökeret pedig vékonyra karikáztam. A megmelegített vajon megpirítottam az aprólékot és a zöldségeket, majd a lisztet rászórtam és néhány percig tovább pirítottam. Azután felöntöttem kb. 1,5 liter hideg vízzel, és felforraltam. Beleszórtam a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd fedő alatt addig főztem, amíg a hús megpuhult. Tálalás előtt megszórtam a finomra vágott petrezselyemzölddel, és lefedve hagytam 5 percig, csak azután tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. febr. 24. 17:06
A tavaszi aprólékleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.