Almás csirkeleves recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Almás csirkeleves hozzávalói:
50 dkg csirkeaprólék májjal együtt
2 db közepes nagyságú borízű alma
10 dkg vegyes zöldségkeverék
1 dl tejföl
1 ek. rizsliszt
ízlés szerint patikasó, őrölt fehér bors, csipetnyi cukor, őrölt fahéj
Az Almás csirkeleves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megmostam és feldaraboltam, majd kuktába tettem. Ráöntöttem egy liter vizet, és a kukta jelzésétől számított 30 percig főztem. Közben az almát megmostam, meghámoztam, kicsumáztam és szeletekre vagdaltam. Ez alatt a zöldségeket fél liter vízben a fűszerekkel kb. 10 percig forraltam, majd hozzáadtam az almát. Amikor felforrt a rizsliszttel simára kevert tejföllel behabartam. Jól kiforraltam és fahéjjal ízesítettem, majd a csirkelevest is hozzáöntöttem. Végül az egészet összeforraltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. febr. 21. 16:52
Az almás csirkeleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.