Raguleves túrógombóccal recept
A Raguleves túrógombóccal hozzávalói:Olaj
1 db vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg brokkoli vagy borsó
20 dkg sertéscomb vagy csirkemell
15 dkg gomba
só
bors
2 ek tárkony
2 ek liszt
2 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
Túrógombóc
10 dkg tehéntúró
1 db tojás
2 ek búzadara vagy prézli
ízlés szerint só
10 dkg liszt
1 ek kapor
A Raguleves túrógombóccal elkészítési módja:
A hozzávaló zöldségeket és a húst felvágom apró kockákra. Az olajon a zúzott fokhagymát és a felkockázott vöröshagymát kicsit megpirítom. Hozzáadom a húst és a zöldségeket, néhány percig tovább pirítom. Megszórom liszttel, sóval, borssal, ízesítem tárkonnyal, felöntöm tejszínnel és vizet adok hozzá. Puhára főzöm a zöldségeket és a húst alacsony lángon. Túrógombóckák elkészítés: a hozzávalókat egy tálba teszem és összegyúrom és pici gombóckákat (kb. 2-3 cm átmérőjű) formázunk. Ha a levesünk majdnem kész, a gombócokat a levesbe tesszük és kifőzzük. Tálaláskor citromkarikákat teszünk a tányérba.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2021. febr. 21. 13:36
A raguleves túrógombóccal elkészítési módja és hozzávalói.