Duplacsokis mentás pogácsa recept
A Duplacsokis mentás pogácsa hozzávalói:5 dl finomliszt
só
1 teáskanál sütőpor
2,5 dl barna cukor
6 dkg vaj
1 db tojás
2 ek tej (szükség szerint)
5 dkg tejcsokoládé
5 dkg étcsokoládé
menta aprítva
nutella
A Duplacsokis mentás pogácsa elkészítési módja:
A lisztet a sóval, sütőporral és a cukorral összekeverjük, majd hozzákeverjük a vajat és a tojást. Összegyúrjuk. Ha szükséges, kevés tejet vagy lisztet adunk még a tésztához. Belegyúrjuk az apróra vágott csokit, majd a mentát Lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, és egy 6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk a tésztából. Vékonyan olajozott serpenyőben, közepes lángon kb. 5-5 percig sütjük mindegyik oldalát. Amikor barnás színt kap az alja, akkor kell átfordítani. Ha már nem meleg, egy kevés nutellát rakunk a tetejére.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2020. jún. 3. 19:17
A duplacsokis mentás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.