Kapros-túrós sós palacsinta recept





Hozzávalók 4 személyre:
8 db sós palacsinta
20 dkg túrós
2 dl tejföl
1 nagy csokor kapor
10 dkg füstölt szalonna
A Kapros-túrós sós palacsinta elkészítési módja:
A kaprot megmostam és fölaprítottam. A füstölt szalonnát apró kockákra vágtam és zsírját kisütöttem. A túrót áttörtem, egy deci tejföllel simára kevertem, sóztam. Hozzáadtam a kisütött szalonnakockák felét és az apróra vágott kaprot. A palacsintákat egyenként megkentem a túrós töltelékkel, felgöngyöltem és a szalonnazsírral kikent tűzálló tálba fektettem. Tejföllel meglocsoltam, rászórtam a többi szalonnakockát és forró sütőbe tettem. 200 C-on kb.10 perc alatt megpirítottam és forrón tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. ápr. 5. 15:42
A kapros-túrós sós palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.