Tejszínes almás csirkemell recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejszínes almás csirkemell hozzávalói:
60 dkg csirkemellfilé
50 dkg alma (birsalma is lehet)
2 ek. liszt
1 dl tejszín
5 dkg reszelt trappista sajt
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér
ízlés szerint patikasó és törött fehér bors, kevés cukor
A Tejszínes almás csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfiléből szép szeleteket vágtam és megsóztam. Tűzálló tálba fektettem a felét, és beborítottam a meghámozott, kicsumázott és gerezdekre vágott alma felével. Csipet sóval és cukorral megszórtam, majd a maradék mellszeletekkel és az almával folytattam a rétegezést. Ezután belekevertem a tejszínbe a fűszereket, kevés sót és cukrot is adtam hozzá, majd rálocsoltam. A tálat szorosan lefedtem és előmelegített, forró sütőben 40 percig közepes lángon pároltam. A sütés befejeztével a fedőt levettem a tálról, rászórtam az ételre a reszelt sajtot, és csak annyi időre tettem vissza a sütőbe, hogy a sajt elolvadjon. Párolt rizzsel kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. ápr. 4. 14:45
A tejszínes almás csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.