Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tejszínes finomfőzelék recept

Tejszínes finomfőzelék recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejszínes finomfőzelék hozzávalói:
1 ek. zöldséges ételízesítő
50 dkg mélyhűtött finomfőzelék keverék
1 dl tejszín
1 dl tej
2 púpozott ek. rizsliszt
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors


A Tejszínes finomfőzelék elkészítési módja:
Felforraltam az ételízesítővel 4 dl vizet. Fagyos állapotban beledobtam a zöldségkeveréket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főztem (15-20 perc). Összekevertem a tejszínt és a tejet, eldolgoztam benne a rizslisztet, és vékony sugárban, folyamatosan keverve a zöldséghez öntöttem. Fedő nélkül, gyakran megkeverve sűrűsödésig főztem (kb. 5 percig), végül utánasóztam, őrölt borssal ízesítettem. Miközben a zöldség puhult, megmostam a petrezselymet és finomra vágtam. Majd a kész főzelékhez adtam, de már nem főztem vele tovább. Sült virslit, csirkefasírtot, vagy egyszerűen tükörtojást, illetve omlettet kínálhatunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei


A tejszínes finomfőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook