Tejszínes finomfőzelék recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejszínes finomfőzelék hozzávalói:
1 ek. zöldséges ételízesítő
50 dkg mélyhűtött finomfőzelék keverék
1 dl tejszín
1 dl tej
2 púpozott ek. rizsliszt
1 csokor petrezselyem
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Tejszínes finomfőzelék elkészítési módja:
Felforraltam az ételízesítővel 4 dl vizet. Fagyos állapotban beledobtam a zöldségkeveréket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főztem (15-20 perc). Összekevertem a tejszínt és a tejet, eldolgoztam benne a rizslisztet, és vékony sugárban, folyamatosan keverve a zöldséghez öntöttem. Fedő nélkül, gyakran megkeverve sűrűsödésig főztem (kb. 5 percig), végül utánasóztam, őrölt borssal ízesítettem. Miközben a zöldség puhult, megmostam a petrezselymet és finomra vágtam. Majd a kész főzelékhez adtam, de már nem főztem vele tovább. Sült virslit, csirkefasírtot, vagy egyszerűen tükörtojást, illetve omlettet kínálhatunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. ápr. 2. 17:45
A tejszínes finomfőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.