Húsos rántott palacsinta recept
35 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Húsos rántott palacsinta hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
8 db sós palacsinta
30 dkg (maradék) sertés v. marhapörkölt
3 ek. tejföl
fél csomag petrezselyemzöld
a bundázáshoz
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
a sütshez étolaj
A Húsos rántott palacsinta elkészítési módja:
A pörköltet ledaráltam, hozzáadtam a tejfölt és annyi pörkölt szafttal kevertem össze, hogy jól kenhető masszát kapjak. Ízesítettem apróra vágott petrezselyemzölddel és a palacsintákra egyenként rásimítottam. A két szélét fölhajtottam és felgöngyöltem. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgattam, majd bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöttem. Majd papírtörlőre tettem és forrón, tartármártás és sült burgonya kíséretében kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. márc. 8. 15:10
A húsos rántott palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.