Felvidéki rakott palacsinta recept
50 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Felvidéki rakott palacsinta hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
8 db palacsinta
60 dkg fejes káposzta
1 tk. só
2 ek. cukor
kevés őrölt bors
2 ek. étolaj
2 dl tejföl
A Felvidéki rakott palacsinta elkészítési módja:
A káposzta külső, fonnyadt leveleit eltávolítottam és káposztareszelőn lereszeltem. A sóval meghintettem és egy fél órát állni hagytam. Az olajat fölforrósítottam és a kinyomkodott káposztát megpirítottam rajta. Ha a levét elfőtte, megcukroztam, borssal ízesítettem. Egy tűzálló tálat kivajaztam. Belefektettem egy palacsintát, pirított káposztát terítettem rá, befedtem egy másik palacsintával és a rétegzést addig folytattam amíg tartott a hozzávalókból. A tetejére palacsintát helyeztem és a tejföllel meglocsolva forró sütőbe toltam. 220 C-on 10-15 perc alatt készre sütöttem. Forrón kínáltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. márc. 1. 17:30
A felvidéki rakott palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.