Csirkecomb ananászraguval recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csirkecomb ananászraguval hozzávalói:
4 db egész csirkecomb
6 karika ananászbefőtt
1 dl ananászbefőttlé
2 dl tejszín
5 dkg vaj
2 db húsos paradicsompaprika
1 tk. citromlé
1 csokor petrezselyemzöld
1-1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág és őrölt fehér bors
ízlés szerint patikasó
A Csirkecomb ananászraguval elkészítési módja:
A csirkecombokat megmostam, letörölgettem, majd a forgóknál kettévágtam. Bedörzsöltem sóval, fehér borssal és alufóliába csomagolva grillsütőben megsütöttem, majd az alufóliából kibontva pirosra pirítottam. Közben elkészítettem az ananászragut. A kis kockákra vágott ananászbefőttet, a megmosott, kicsumázott és ugyancsak kockákra vágott paradicsompaprikát a vajon lepirítottam, sóval, borssal, szerecsendió-virággal ízesítettem, majd aláöntöttem a tejszínt és az ananászlét. Sűrűre forraltam és meghintettem a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítettem a citromlével (kellemesen savanykás legyen). Tálaláskor a sült csirkecombokat egy nagyobb tálra tettem, és köréöntöttem az ananászos ragut. Mandulás burgonyafánk vagy ropogósra sütött burgonya illik mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. febr. 28. 17:36
A csirkecomb ananászraguval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.