Túrós gyümölcsbomba (Kata-féle) recept
A Túrós gyümölcsbomba (Kata-féle) hozzávalói:7 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
kb. 20 dkg baracklekvár
- töltelékhez: 60 dkg túró
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin
4 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
15 dkg konzervananász
10 dkg áfonyalekvár
2 dl ananászbefőttlé
A Túrós gyümölcsbomba (Kata-féle) elkészítési módja:
A tojások sárgáit keverd habosra a cukorral. Apránként forgasd bele a lisztet meg a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát öntsd sütőpapírral bélelt nagy tepsire, egyenletesen kend szét. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg. A sütőből kivéve lisztezd meg és csavard föl. Ha kihűlt, kihengergetve kend meg vastagon lekvárral és tekerd fel újból. A töltelékhez a túrót szitán törd át, ízesítsd porcukorral és vaníliás cukorral. A zselatint áztasd az ananászlébe, melegítsd fel, majd csorgasd a túrós krémbe. Add hozzá a habbá vert tejszínt és oszd három részre. Az egyikbe keverj reszelt citromhéjat, a másikat apróra vágott ananásszal gazdagítsd. Az utolsó ízét, színét áfonyalekvár adja. A piskótatekercset fél centi vastagon szeleteld fel, és bélelj ki vele egy kb. másfél liter űrtartalmú félgömbformát. A háromféle túrós krémet rétegezd bele és dermeszd legalább 5-6 órán át. A formából kiborítva tálald, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal kis is csinosíthatod a felületét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. febr. 2. 18:01
A túrós gyümölcsbomba (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.