Tejfölös-meggyes pite recept


- 1 pohár tejföl (továbbiakban a tejfölös pohárral mérünk)
- 2 egész tojás
- 1 pohár cukor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 2 pohár liszt
- fél csomag sütőpor
- negyed pohár zsiradék (fele olaj, fele vaj)
- meggy
A Tejfölös-meggyes pite elkészítési módja:
A tojás fehérjét habbá verjük. Külön tálban habosra keverjük a sárgáját cukorral és a vaniliás cukorral, majd beleöntjük a zsiradékot, a lisztes sütőport és a tejfölt. Ezt simára keverjük. Végül a felvert fehérje habot adjuk hozzá, és óvatosan belekeverjük. Kivajazott tepsibe simítjuk a masszát végül beleszórjuk a meggydarabokat. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Vigyázat, ha túl sok meggyet teszünk bele, lehúzhatja a süteményt!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Linn, 2007. júl. 14. 15:52
A tejfölös-meggyes pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.