Püspök kenyér recept


6 tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 sütőpor
vágott dió
mazsola
zselés cukorka
csoki darabok
tortabevonó
A Püspök kenyér elkészítési módja:
A tojások fehérjét habbá verem, a sárgáját a cukorral elkeverem, hozzáadom a lisztet, sütőport majd a diót, mazsolát, cukorkát és a csoki darabokat. Margarinnal kikent, lisztezett 2 őzgerincsütőbe elosztom, lassú tűzön kb 1 órát sütöm. Amikor kihűlt a tortabevonóval lekenem.
Ha túl sűrű a massza 6 evőkanál vizet adok hozzá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Vica30, 2007. júl. 14. 14:58
A püspök kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.