Janó bá' kefires pitéje recept
A Janó bá' kefires pitéje hozzávalói:175 grammos kefires pohárral mérek mindent.
2 db tojás,
1 pohár cukor,
fél pohár étolaj,
késhegynyi só,
1 pohár kefir,
1 pohár finom liszt,
1 pohár rétes liszt,
1 sütőpor,
1 vaníliás cukor,
0,5 kg kimagozott megy (vagy jonatán alma cikkelyek, felezett kajszi vagy őszi barack, eper, esetleg barack befőtt).
A Janó bá' kefires pitéje elkészítési módja:
A két tojást a cukorral felverjük, keverés közben hozzáadjuk az olajat, a sót, a kefirt, a finom lisztet, a sütőport majd végül a rétes lisztet. A felsoroltakat jól összekeverjük, és állni hagyjuk amíg a meggyet (vagy almát, stb.) előkészítjük. Szórhatunk még a tésztába forrázott, rumba vagy tejbe áztatott mazsolát. A tésztát átöntjük a kivajazott, lisztezett tepsibe és rászórjuk a meggyet (vagy almát, stb.), és előmelegített sütőben közepes tűzön 20 - 25 perc alatt szép barnára sütjük. Miután szép barnára sült megszórjuk vaníliás cukorral.
Nagyon finom eperrel is, borízű almával, de kipróbáltam sárgadinnyével és besztercei szilvával is.
(Mint ahogyan a recept címéből is kiderül, nem a "sajátom", de már többször kipróbáltam és nálunk mindenkinek nagyon "bejött".) :-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. márc. 23. 16:10
A janó bá' kefires pitéje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.