Csodakókuszos recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória SOK
Zsírtartalom alacsony
Szénhidráttartalom sok

A Csodakókuszos hozzávalói:
Piskóta:
6 tojás
7.5+12.5 dkg porcukor
7.5 dkg étkezési keményítő
12.5 dkg liszt
2 ek. narancslé
Kívülre:
15 dkg kakaópor
15 dkg cukor
2 dl tej
20 dkg kókuszreszelék


A Csodakókuszos elkészítési módja:
A piskótatészta(bécsi massza): Szétválasztod a 6 tojás sárgáját és fehérjét. A fehérjét csipet sóval félkeményre vered, beleszórsz 7.5 dkg porcukrot, majd vágható keménységűre vered. A sárgákhoz 12.5 dkg porcukrot adsz, és 2 ek. narancslevet. Fehéredésig vered. A tojáshabot a krémre halmozod, és óvatosan belekevered a lisztet és a keményítőt. 180 fokon 25-30 percig sül, az első 20 percben tilos kinyitni, mert összeesik!!! (u.e a tészta nagyobb mennyiségben 8 tojással. 7.5 dkg=9.8 dkg 12.5=15.5 dkg) A legegyszerűbb és legfinomabb piskóta, hatalmasra nő:) Ha kihűlt (ha jót akarsz, sütőben hagyd kihűlni) a tejből, cukorból, kakaóporból "krémet" főzöl, a piskótakockákat belemártogatjuk, minden oldalát. És utána kókuszreszelékbe forgatjuk. Jó étvágyat:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csodakókuszos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook