Tejbegríz recept

3,5-4 dl tej
4 evőkanál dara
3 evőkanál kristálycukor
pici só
a tetejére kakaós vagy fahéjas porcukor
A Tejbegríz elkészítési módja:
A darát összekeverem a cukorral, és csipet sóval. A tejet 1,5-2 literes lábosban felteszem főni. Amikor felforrt, lassan öntve, kevergetve hozzáteszem a darát és folyamatos keverés mellett sűrűsödésig főzöm. Lapos tányérban tálaljuk (ebből a mennyiségből 2 adag lesz); gazdagon szitáljuk rá a kakaós vagy fahéjas cukrot.
Olyan edényt válasszunk, amiben a tej nem kozmál le.
Gáztűzhelynél feltétlenül használjunk lángelosztót.
A lapos, széles edény azért kell, mert abban könnyebb csomómentesre keverni az ételt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2014. okt. 22. 17:52
A tejbegríz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.