Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Zellersaláta almával recept

Zellersaláta almával recept

A Zellersaláta almával hozzávalói:
50 dkg halvány zeller (szárzeller)
3 piros alma
6 dkg mogyoró
10 dkg juhsajt
egy fél citrom leve
3 evőkanál olaj
1,5 dl tejföl
1,5 dl tejszín
só, őrölt bors


A Zellersaláta almával elkészítési módja:
A zellerszárakat bő sós vízben 5 percig főzzük, majd szitán lecsepegtetjük, hideg vízzel lehűtjük. Az almát hámozatlanul (magháztól megszabadítva) vékony szeletekre vágjuk, s meglocsoljuk a citromlével. A mogyorót durvára vágjuk. A zellerszálakat 1 cm-es darabokra vágjuk, majd az almával és a mogyoró felével összekeverjük. A dresszinghez a juhsajtot villával szétnyomkodjuk, hozzákeverjük az olajat, a tejfölt és a tejszínt; sóval, borssal ízesítjük, végül belekeverjük a maradék mogyorót. A salátát egy szép üvegtálban, a dresszinget külön tálkában kínáljuk.

Kenyérrel finom, vitaminokban gazdag előétel.

(Kép holnap, a képeslapjaim között.)


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A zellersaláta almával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook