Zellersaláta almával recept
A Zellersaláta almával hozzávalói:50 dkg halvány zeller (szárzeller)
3 piros alma
6 dkg mogyoró
10 dkg juhsajt
egy fél citrom leve
3 evőkanál olaj
1,5 dl tejföl
1,5 dl tejszín
só, őrölt bors
A Zellersaláta almával elkészítési módja:
A zellerszárakat bő sós vízben 5 percig főzzük, majd szitán lecsepegtetjük, hideg vízzel lehűtjük. Az almát hámozatlanul (magháztól megszabadítva) vékony szeletekre vágjuk, s meglocsoljuk a citromlével. A mogyorót durvára vágjuk. A zellerszálakat 1 cm-es darabokra vágjuk, majd az almával és a mogyoró felével összekeverjük. A dresszinghez a juhsajtot villával szétnyomkodjuk, hozzákeverjük az olajat, a tejfölt és a tejszínt; sóval, borssal ízesítjük, végül belekeverjük a maradék mogyorót. A salátát egy szép üvegtálban, a dresszinget külön tálkában kínáljuk.
Kenyérrel finom, vitaminokban gazdag előétel.
(Kép holnap, a képeslapjaim között.)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2014. ápr. 21. 18:47
A zellersaláta almával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.