Csirke Sztroganoff módra recept
A Csirke Sztroganoff módra hozzávalói:30 dkg csirkemellfilé
1 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
1 csokor újhagyma
15 deka gomba
1 dl tejföl
1 dl tejszín
fél teáskanál mustár
2 csemegeuborka
só, frissen őrölt bors
A Csirke Sztroganoff módra elkészítési módja:
2 cm-es kockákra vágom a csirkemellfilét, a kockákat megsózom és megborsozom, rájuk szórok 1 evőkanál lisztet, hogy ne tapadjanak sülés közben egymáshoz. Egy mélyebb serpenyőben 1 evőkanálnyi olvasztott vaj és ugyanennyi olaj keverékén 2 perc alatt halványpirosra sütöm a csirkedarabkákat. Kiszedem, és alufóliával lefedve rövid időre félreteszem őket. A serpenyőbe 1 evőkanál vaj és 1 evőkanál olaj kerül, amiben megpárolom a csokornyi karikákra vágott újhagymát. Hozzáteszek 15 dkg vékonyra szeletelt gombát, és közepes erősségű lángon puhára párolom a gombaszeleteket is. Összekeverem a tejfölt a tejszínnel, a mustárral, majd ezt a mártást hozzáteszem a hagymás gombához. Visszarakom a serpenyőbe a csirkekockákat, jól összekeverem az egészet és lefedve 5 perc alatt összefőzőm a mártásos csirkét. A 2 csemegeuborkát pici darabkákra vágva hozzákeverem a krémes húsfalatokhoz.
Rizsköret illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2013. aug. 3. 22:58
A csirke sztroganoff módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.