Túrófasírt recept
A Túrófasírt hozzávalói:50 dkg tehén vagy kecsketúró
3-4 kaliforniai paprika
1 tojás
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
csipetnyi szerecsendió
só, bors
3-4 evőkanál extraszűz olívaolaj
A Túrófasírt elkészítési módja:
Az apróra zúzott fokhagymát serpenyőbe tesszük, rácsorgatunk egy evőkanálnyi olívaolajat, majd addig hevítjük, amíg a fokhagyma sisteregni kezd. A túrót keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a dinsztelt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezzük borssal, szerecsendióval. Ráütjük a tojást, hozzászórjuk a lisztet, megsózzuk és az egészet alaposan összekeverjük. A paprikák végét levágjuk a csumájuknál, kiszedjük a magházukat. A paprikákat megtöltjük a túrós töltelékkel, kanállal alaposan megnyomkodva, majd jó éles késsel kb. egy centis szeletekre vágjuk. Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a felszeletelt paprikákat. Közepes lángon sütjük két percig, majd óvatosan megfordítva a másik oldalát is pirosra sütjük.
Paradicsomsalátával kínáljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2013. ápr. 22. 08:13
A túrófasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.