Tegnapi ebédem Rakott karfiol krumplival(husmentes) recept

A Tegnapi ebédem Rakott karfiol krumplival(husmentes) hozzávalói:
Hozzávalók
2 dl tejföl
2 egész tojás
8 darab burgonya
1 kanál margarin (+ a tepsi kikenéséhez)
1 fej vöröshagyma (+1 fej kisebb hagyma négybe vágva)
1 csokor friss petrezselyem
60 dkg karfiol

A Tegnapi ebédem Rakott karfiol krumplival(husmentes) elkészítési módja:
A krumplit sós vízben 10 perc alatt előfőztem, kiszedtem szűrőkanállal. Beletettem a karfiolt, azt kb. 8-10 percig pároltam, azt is kivettem egy külön tálba. A főzőlevet nem szabad kiönteni, nagyon jó alaplé pl. zöldséglevesnek. Egy közepes tepsit kikentem vékonyan margarinnal. Beleszórtam a krumplit kicsit sóztam, borsoztam. Rászórtam a hagymadarabokat, Erre kerültek a karfiol darabok, sóztam, rászórtam a borókabogyót, kézi habverővel a tejfölt és a2 tojást, sóval és borssal ízesítettem, beleszórtam a petrezselymet is, majd ezt ráöntöttem az egész tetejére. 180 fokon kb 30 percig sütöttem.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: 814bd549b5, 2021. nov. 2. 12:44
A tegnapi ebédem rakott karfiol krumplival(husmentes) elkészítési módja és hozzávalói.