Táppénz terhesség alatt? (beszélgetős fórum)
bizony-bizony!
táppénzcsalás!
(aztán még lehet, h az orvost is, aki táppénzre vett úgy, hogy amúgy láthatóan keresőképes vagy)
Iszonyúan megbüntetnek téged is, meg azt is, aki munkát ad, ha kiderül.
Jóakarók meg mindenhol vannak :(
a terhesség nem betegség. ha táppénzre kell menni, annak nyilván oka van, mert veszélyeztetett terhes a kismama. ettől függetlenül az orvosok nagy része simán kiír egy kismamát... de gondolj arra, hogy ha elmész táppénzre és aztán a városban lófrálva futsz össze a kollegákkal/főnökkel, akkor hogy fogják húzni a szájukat. oda neked majd még jó lenne visszamenni dolgozni!
de persze mint írtam, ha kéred, simán kiírnak.
ja, a 140es vérnyomás tényleg nem magas!
(amúgy asszem terhesség alatt 70% jár... de lehet, már ott is csak 60... és kafetéria szerintem nem, bár ezt nem tudom... nálunk nincs egyáltalán)
Szerintem is válaszd a táppénzt! Most a gyerek a legfontosabb!
Egyetlen dolgot mérlegelj csak, hogy jöttök ki a kevesebb pénzből!
Babecknek pedig igaza van, a vizsgálatokra kötelessége elengedni a munkáltatódnak! Én biztosan elmennék minden szívbaj nélkül, főleg, hogy nem is rúghat ki, mivel tudja, hogy terhes vagy! Természetesen érdemes bebiztosítani magad és írásban közölni vele (oly módon, hogy nyoma is legyen, ajánlott levél stb.), ha eddig még nem tetted meg!
Én nem is gondolkoznék simán a táppénzt válaszd.
Mivel napra adják az összege változó, attól függ mikor adod le, hogy jön ki a bérszámfejtés. Ugyanennyi volt a bruttóm volt, hogy 40 ezer körül kaptam, de volt, hogy 60 ezer körül.
A másik, hogy a thgy-t is hamarabb kiveheted a kiírt időpont előtt 28 nappal és az már magasabb összeg.
Kaja jegy tényleg nem jár.
szia!
kajajegyet táppénz alatt nem kapsz...
140-es vérnyomás valóban nem olyan nagyon magas..még terhesen sem, bár nem is a legjobb érték, ez tény...
engem csak akkor fektettek volna be a kórházba, ha kétszer egymás után pihenést követően is 150 felett lett volna a vérnyomásom...
nekem a végére lett magas, nagyon vizesedtem, akkor már bőven itthon voltam táppénzen
én azért jöttem el, mert tél volt, és akkor már hatalmas volt a pocakom és féltem, h elesek a hatalmas hóban :) (idén január második fele) meg a munkahelyemen sem vették már "hasznomat" pakolgatni, árufeltölteni, létrára mászni nem tudtam (játékbolt) csak a pénztárban álltam, az meg nem volt jó a vizes lábaimnak :)
január közepétől voltam táppénzen és április elején szültem
ha rosszul érzed magad, menj el táppénzre... ha megengedhetitek magatoknak, hogy kevesebb pénzt kapj, akkor légy otthon, készíts elő mindent :)
boldog babavárást! :)
Az, hogy elenged-e a főnököd a vizsgálatodra nem választás kérdése, el KELL, hogy engedjen!
A magas vérnyomás nem játék, terhesség alatt különösen nem, úgyhogy ha belefér, akkor táppénz.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy mennyi most a táppénz összege terhesség alatt? 114000ft a bruttóm, 74000ft kapok kézhez.és kapok 18000ft kajajegyet. Azt adnia kell a munkáltatónak az alatt is?
Jelenleg 19hetesek vagyunk. A munkahelyen már utálok bent lenni. Mindig húzzák a szájukat ha mennem kell vizsgálatra. És suttognak a hátam mögött. Soha nem tudok elmenni az adott időponton,m.másnak van dolga. A védőnő is tud róla,és ma voltam,akkorra adott időpontot mikor a főnök akart menni 1 hét szabira.mtam a védőnőnek,azt mta h.muszáj akkor mennem. Mire a főnök,h.ez hülyeség. 140 a vérnyomásom. Mondom,h.az is folyamatosan magas,mire a kollegám az nem magas. Mikor nekem mindig max.110 volt. Olyan okosak,és mind egy bolti eladó. Nagyon ideges vagyok bent sokszor. Legszivesebben ott hagynám őket! Csak hát a pénz nem mindegy. :-( Ti mit tennétek?
További ajánlott fórumok:
- Nyaralás veszélyeztetett terhesség miatti táppénz alatt
- Táppénz terhesség alatt, tudna valaki segíteni?
- Táppénz terhesség alatt
- Ha próbaidő alatt elküldenek veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre, akkor felmondhatnak a táppénz ideje alatt?
- Terhesség alatti táppénz
- Ha a terhesség alatt táppénzen vagyok, akkor a gyed kiszámításakor a táppénz 70%-át kapom, vagy az eredeti fizetésem 70%-át?