Táppénz terhesség alatt (tudásbázis)
A munkahelyemen nem volt titok,hogy tervben van és "bármikor"elmehetek.Nem az azonnali táppénz volt a tervem de amúgy sem vagyok valami jól,és az előzmények miatt(vetélés)vagyok itthon.Gondoltam,hogy nem fogok dúskálni a táppénzemben,csak kíváncsi voltam kb havonta mennyi "jövedelmem"lesz,amíg meg nem szülök.Azért az jó amikor valaki szinte dolgozik az egész 9 hónap alatt.Nem gondolkodik ilyesmin.
Azért köszönöm,hogy válaszoltál!!!:)
Amennyiben a terhességgel kapcsolatosan megy valaki betegállományba, akkor valóban nincs betegszabadság, hanem rögtön táppénz.
Amennyiben a betegség nem a babavárással kapcsolatos (pl. nátha, fosós-hányós vírus, stb), akkor betegszabadság jár először, majd táppénz. Ebben az esetben persze amint meggyógyul, megy vissza dolgozni.
Legalábbis én így értelmeztem a változást.
(csak kérdezem)
a dokinak muszáj ráírni a tp-es papírra?
szerintem, de lehet tévedek
én csak tanfolyamra jártam :D:P
opsz, a 2010. kell
rendszeres
nem rendszeres
összesen
2009-ben bruttó 73000.-
2010-ben bruttó 76000.-majd módosítva abban az évben 90000-re,aztán 2011-ben 93000.- majd ez is módosítva mostanáig bruttó 95000.-ft.
További ajánlott fórumok:
- Nyaralás veszélyeztetett terhesség miatti táppénz alatt
- Táppénz terhesség alatt, tudna valaki segíteni?
- Táppénz terhesség alatt?
- Ha próbaidő alatt elküldenek veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre, akkor felmondhatnak a táppénz ideje alatt?
- Terhesség alatti táppénz
- Ha a terhesség alatt táppénzen vagyok, akkor a gyed kiszámításakor a táppénz 70%-át kapom, vagy az eredeti fizetésem 70%-át?