Tanácsot és segítséget szeretnék kérni ingatlan - öröklés - stb. ügyben (beszélgetés)
Na igen, ha akkor én már képben lettem volna:-).....de még tervben sem voltam
Az a gond, h így mi simán az utcára kerülhetünk, mert anno a nagyszüleim nem intézték el:-((((
Holnap írok
Persze, hivatalosan tulajdonos, de azért az fura, h saját keresete sem volt, mert fiatal korában került ebbe az állapotba, így nyilván tevőlegesen semmit nem tett hozzá ehhez a házhoz.
Az oké lenne, h a telekből legyen tulajdona, NA de egy olyan házból is, amihez semmit sem tudott hozzá tenni.
Mint írtam gondnokság alatt áll, egy pszichiátriai intézetben él 40 éve.
Ezeket az adatokat most nem tudom leírni, majd holnap.
Személy szerint Anyum van ebben, mert Ő most az érintett.
Holnap megkérdezem tőle a pontos adatokat.
Hajjaj....ez nagyon gázos.
Mi áll a tulajdoni lapon?
Hány tulajdonos van? Milyen jogcímen? A néni milyen jogcímen tulajdonos és hányad részben?: haszonélvezeti jog van-e valakinek bejegyezve?
Félek, h mivel idős, és ha meghal, majd jön az Ő "pereputtya" az örökségért, amihez közük nincs...sajnálatos, h ez a tulajdoni viszony nem lett lerendezve az építkezés előtt.
Egyébként az Ő háza le lett bontva, amiről fényképek, papírok, engedélyek vannak.
Úgy tudom, h amikor a hagyatéki tárgyalás volt, akkor az ügyvéd valamit úgy intézett....nem is értem....gondolom az állam megörült, hogy akkor nem is nekik kellene fizetni, ha a néninek van valami tulajdona.....így megterhelte az ingatlant.
Bár ez a néni még a házat sem látta, mert 40 éve nem tette ki a lábát az utcára
Szia,
az állam terhelte meg, annak fejében, h állami intézetben gondozzák azt a nénit, aki mint tulajdonos is szerepel a tulajdoni lapon.
Ő kb 40 éve lakott egy házban, azon a telken, ahol most egy másik ház áll. És még mindig tulajdonos, bár Ő azóta is intézetben van.
Próbálnám röviden leírni, de annyira bonyolult nekem, hogy hosszú lesz:-)
Van egy családi ház, 2 külön lakás. Az alsó szint a nagyszülőké volt, a felső szint az egyik gyereküké, mert Ő építette. A nagyszülők meghaltak, utánuk 4 gyerek örökölte az alsó szintet.
Amikor a hagyatéki tárgyalás volt, akkor addig csűrték-csavarták, míg kiderült, hogy.....a telek egy része anno egy távoli családtagé volt, a másik része a nagyszülőké, és az egyik gyereké.
A távoli rokon, aki tulajdonos, már több, mint 30 éve intézetben él, gondnokság alatt van.
Tehát ő nem is tudott az építkezésben részt venni, hiszen sosem dolgozott, de ugye tulajdonos, mivel ez a rész nem lett kirendezve a nagyszülők életében.
A gondozás fejében az állam jelzáloggal terhelte az egész ingatlant, nagyon sok millió Ft-tal.
Igazából tanácsot szeretnék kérni, hogy merre is kell indulni, hogy ezt a jelzálogot levegyék, mert már néhány út be lett járva, persze azóta még tettek rá jelzálogot.
Ha valaki érdemben tudna segíteni, vagy tanácsot adni, azt megköszönném.
További ajánlott fórumok:
- Tanácsot kérnék pasi ügyben. 5 éve vagyunk együtt és most válaszút elé kerültem. Vele, vagy nélküle?
- Aki ingatlannal kapcsolatos adós/adóstárs ügyben járatos segítene?
- Van köztetek ügyvéd vagy jogász, aki tudna tanácsot adni ingatlan/öröklés ügyben?
- Öröklés után beköltözhet-e a testvérem az ingatlanba?
- Tudna valaki tanácsot adni ingatlanvásárlásban?
- Segítséget szeretnék kérni egy összetett öröklési ügyben, tudnátok tanácsot adni?