Aki ingatlannal kapcsolatos adós/adóstárs ügyben járatos segítene? (tudásbázis)
Ilyenkor kell perelni. Ma már jópár sikeres perről lehet hallani. Vannak különböző érdekvédelmi egyesületek és hasonlók.
Mondjuk a környékünkön tűrhető a bankok hozzáállása is, mert ha azt mondod, hogy ennyiért tudod eladni és az reális piaci ár és azt befizeted, az esetek 90%-ban kienged. Persze ez messze nem a legjobb megoldás, akkor már inkább a per szereintem ha mondjuk egy jópár éve rendesen fizetett hitelről van szó, de annál, hogy a másik ingatlant is veszélyeztesse még mindig jobb.
Ha eladjátok az ingatlant, sem biztos, hogy fedezi az uzsorakamatos hitelt. Vagy ha igen, akkor szerencsés helyzetben vagy, mert lekerül a jelzálogjog a házatokról.
Jó lenne egy ilyen happy and...
Lányok! Ha a segítségeteket kértem, akkor már az örömhírt is megosztom Veletek: voltak a gyerekek az ügyvédnél és a menyem beleegyezik a lakás eladásába!:))
Mindent köszönök!!
Sajnos, nem tud bevonni másik ingatlant:( Ezt ő is elismerte. Mégsem akarja eladni:( Most azt nem tudom, hogy cca 6 milla 8 év alatt csökkenhetett-e annyit, svájci fr. alapú hitel, hogy ki tudnék lépni:(
Amitől tartok, az pont az, hogy a menyem nem fogja tudni fizetni. Nem is értem, mi ütött belé, hisz' mindketten kiköltöztek már (külön-külön) azzal a szándékkal, hogy eladják. Most a menyem a fejébe vette, hogy ő meg akarja tartani:(
Nos! Kezembe került a szerződés! Fiam és menyem mint adósok, a menyem nővére egyetemleges adós és én is egyetemleges adós vagyok.
"A kölcsön biztosítékaként bevonásra kerülő ingatlanra vonatkozó Zálogszerződés"..."jelzálog alapítása céljából".
De a lakást is csak zálogtárgyként emlegeti. És zálogkötelezettként a fiamat és menyemet. És jelzálogot jegyeztek be rá a földhivatalnál és sajnos ugyanígy a házamra is:(
Akkor a 26. hsz-ban említett kivonásra ezek szerint nincs lehetőségem:(
Azért a bankot megkeresem.
Ancsi50, igen, valóban így van:( Legalább is most, hogy 8 év után átolvastam ismét a szerződést, ez jön le:(
Az első hozzászólások egyikében azt írod, hogy adóstárs is vagy. Kétféleképpen köthettétek a szerződést, csak dologi adós vagy, aki a jelzálogot biztosítja, vagy aláírtad a kölcsönszerződést és akkor a tartozás teljes összegéért felelsz. Az utóbbi esetben nincs " előtted" a készfizető kezes, a hitelben résztvevők mindegyikére egyszerre adják ki a végrehajtást, ill. foganatosítják a letiltást. Ez esetben nem csak az ingatlanoddal felelsz, hanem a jövedelmeddel, MINDEN ingó és ingatlannal (akár üzlet,termőföld, bármi).
Két megoldás, ha nem tudja kifizetni: váltsa ki másik hitellel, titeket nem érdekel hogyan , vagy másik ingatlant biztosítson a hitelhez fedezetnek, valamint a fiadat és téged váltson ki másik adóstársak bevonásával.(!!!!) Ellenkező esetben bármikor a futamidő során benneteket is kötelezhetnek, indíthatnak ellenetek eljárást.
Hoppá! Ezt jó, hogy eszembe juttattad, mert ilyesmiről már volt szó, csak akkor még nem állt fenn a jelenlegi állapot. Most már tuti, hogy utánanézek ennek a banknál... Gondolom, ők kapásból meg tudják mondani.
A hitel formájára nem is emlékszem:( Mindig csak jelzálogként emlegettük, de ez nem jelent semmit.
Van még előttem a sorban egy készfizető kezes is, akitől vonnák a hátralékot, ha nem fizetnék rendesen. Mondjuk, ez nem nagy vigasz, de ő a menyem nővére, hátha - miután felhívtam a figyelmét, hogy most el lehetne adni a lakást - nyomást tud gyakorolni a hugára, hogy legyen esze, adja beleegyezését az eladásba.
Ez ügyben léptem is, pénteken találkozom egy ügyvéddel...
Kezdek szörnyen elkeseredni:((
A bank csak akkor tud/fog segíteni ha a saját pénzét biztosítva látja. Erre írtuk, hogy új ingatlan bevonása vagy új hitellel történő hitelkiváltás ami már csak a menyed nevére kerülne.
Ha nem látsz esélyt arra, hogy megtudjátok beszélni a dolgot a menyeddel, akkor csak az ügyvéd segíthet.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- A XIV. ker.-ben tudtok megbízható állatorvost, aki a teknősökkel kapcsolatban is járatos?
- Alkalmi munkavállalással kapcsolatban kérdeznék APEH-ostól vagy aki járatos a témában! Tud valaki segíteni?
- Alapjogokkal, törvénnyel kapcsolatban járatos valaki? Esetleg tudna segíteni?
- Ingatlan jogász / ingatlannal kapcsolatos kérdésekben jártas illető/ szakember van köztetek?
- Hisztamin intolerancia témában járatos orvost keresek. Gyes, családi stb.. info is érdekelne ezzel kapcsolatban, valaki tud hasznosat?