Segítséget szeretnék kérni egy összetett öröklési ügyben, tudnátok tanácsot adni? (tudásbázis kérdés)
semmi. Szerintem haszonélvezeti joga így is van neki, csak nam vagyok benne bitos. Na mindegy majd kiderül.
Köszönöm mindenkinek
5. gne2
2010. jún. 19. 21:59
A férjnek van tulajdonrésze a házban? Esetleg ha felújításokat végeztek anyukádék, akkor az értéknövekedés fele őt illetheti, merthogy a házasságuk alatt történt.
4. gne2 (válaszként erre: 2. - Anikko)
2010. jún. 19. 21:56
Ha ti vagytok az örökösök, akkor ti örökölitek az adósságot és a javakat is (amennyiben elfogadjátok).
3. a14deb9047
2010. jún. 19. 21:54
Elsősorban mindig az egyenesági leszármazott örököl.
2. anikko
2010. jún. 19. 21:46
Édesanyám testvére elhunyt. Az örököse édesanyám, aki egy hónapra rá szintén elhunyt. Hivatalosan nem vált el a férjétől, de 4 éve külön éltek. Én vagyok az örököse és a 2 bátyám. Édesanyámnak volt 2 hitle, melyek összesen maximum 1 milliót érnek. Volt egy háza is ami minimum 3 milliót ér, de a házat a házasság kötés előtt szerezte.
Kérdésem: A férjének milyen joga vagy kötelezettsége van? Amit édesanyám örökölt a testvérétől az tényleg visszaszáll az édesanyjukra?
Előre is köszönöm a segítséget!
1. anikko
2010. jún. 19. 21:46
Segítséget szeretnék kérni egy összetett öröklési ügyben
További ajánlott fórumok:
- Tanácsot kérnék pasi ügyben. 5 éve vagyunk együtt és most válaszút elé kerültem. Vele, vagy nélküle?
- Kisgyermekes anyukák! Kuki ügyben tudtok tanácsot adni?
- Tanácsot kérnék egy igen egyszerű ügyben.
- PCO..?! Szeretnék tanácsot kérni baba vállalási ügyben...
- Van köztetek ügyvéd vagy jogász, aki tudna tanácsot adni ingatlan/öröklés ügyben?
- Mennyibe kerül az, ha válás ügyben jogi tanácsot kérek?