Mennyibe kerül az, ha válás ügyben jogi tanácsot kérek? (tudásbázis)
Egy ora 20000Ft.
Az volt s tarifa'ja.
Senki sem köteles ingyen a tudásával szolgálni, de megteheti.
Nekem ha kérdésem van, felhívom az ügyvédet, és választ ad, ha esetleg leülök beszélni vele, nem kér semmit. Ha "valamit csinál", annak van díja, és hozzá tartozik, hogy apám kb. 20 éve mindent vele intéztet, ha ügyvéd kell. Viszont egy idegen ügyvédtől nem várhatod el, hogy a "két szép szemedért" foglalkozzon Veled, hacsak nem az önkormányzat fizeti.
De igen, kérhetnek. Bármennyit. Elvileg minden ügyvéd dolgozik ún. "pro bono", vagyis legyen bármennyire is jól menő és keresett, eldöntheti, hogy bizonyos helyzetekben nem kér pénzt, ha úgy ítéli meg, hogy a delikvensnek gondot okozhat.
Furcsa, hogy ő többszöri rákérdezés után sem mond semmit, nekem ez azt súgja, hogy lesz számla a végén. Ha csak tájékozódsz és nem túl bonyolult a válás, kérhetsz bírósági jogi tanácsot is, az valóban ingyenes. Minden bíróságon vannak fogadóórák.
Szerintem nem, hisz nem csinál semmit...
De ha nagyon aggaszt, kérdezz rá erre az ingyenesre, nálunk van havi egyszer...
További ajánlott fórumok:
- Tanácsot kérnék pasi ügyben. 5 éve vagyunk együtt és most válaszút elé kerültem. Vele, vagy nélküle?
- Kisgyermekes anyukák! Kuki ügyben tudtok tanácsot adni?
- Tanácsot kérnék egy igen egyszerű ügyben.
- PCO..?! Szeretnék tanácsot kérni baba vállalási ügyben...
- Van köztetek ügyvéd vagy jogász, aki tudna tanácsot adni ingatlan/öröklés ügyben?
- Tanácsot és segítséget szeretnék kérni ingatlan - öröklés - stb. ügyben