Öröklés után beköltözhet-e a testvérem az ingatlanba? (tudásbázis)
Fele-fele tulajdonban lett a Tied és a nővéredé?
Ki kéne fizetnie a Te részed, mert így nem igazán igazságos, hogy ő hasznát veszi az ingatlannnak, Te meg nem
ja... ja!
tényleg. bocsi :D
Papíron nem engedte meg apu, hogy beköltözzön, mert el akarták adni a házat.
De mivel beköltözött, ez arra utalt, hogy meg akarja tartani. Egyébként nem a költözés volt a baj, hanem hogy kicserélte a zárakat, ezért lett apu mérges. Az, hogy őt egyszerűen kizárták.
Egyébként gyorsan, pár nap alatt lezajlott az egész.
Nem én tettem fel a kérdést, csak leírtam, hogy mi is voltunk hasonló helyzetbe, és a lényeg, hogy nem szabad engedni, oda kell figyelni, mert igenis komoly károkat tud a másik okozni.
Pl ha nem fizeti a közüzemi számlákat, azt is közösen kell majd kifizetni.
Nem is Cessi tette fel az eredeti kérdést :)
Az eredeti kérdés feltevője lelépett?
Nem kötekedésképp... de ha meg nem engeditek be a házba, vagy ki kell költöznie, akkor meg nektek kellene őt kifizetni, nem?
persze ez már csak elméleti fejtegetés... mert mint írtad, a kifizetést választotta... mondjuk így nem is értem, mi a kérdés :o
Na, szóval, az előbb nem tudtam befejezni.
Apukám testvére a papám halála napján bebútorozott a szülői házba. Nem kérdezem meg, mennyire viselte meg a halála, ha első gondolata a költözés volt, de ezt hagyjuk.
Apu a temetés után elment egy ügyvédhez, írtak egy papírt, hogy apu nem egyezett bele a költözésbe, el akarja adni a házat, mivel a tesója ott lakik, ez arra utaló magatartás, hogy meg akarja tartani, ezért ki kell fizetnie aput.
A nagynéném nem tudott mit tenni, ki kellett fizetnie aput, vagy el kellett volna hagynia a házat. A kifizetést választotta.
További ajánlott fórumok:
- Szüleim halála utána a 4 testvérem kirakhat a házból?
- Gyülölöm a testvéremet mit tegyek?
- A szüleim elhanyagolják a testvéremet?
- Teherbe estem 4 év után, miért így reagál a testvérem?
- Ha a váláskor a férj kiköltözik a feleség nevén lévő ingatlanból, jogos ha pénzt követel ezért?
- A testvérem most közölte, hogy a saját neméhez vonzódik. Nagyon maga alatt van, nem tudom, hogyan segíthetnék neki?