Sztracsatellás túrótorta recept
A Sztracsatellás túrótorta hozzávalói:20 dkg liszt
2 ek. kakaópor
25 dkg cukor
5 db tojás
só
15 dkg margarin
22 dkg ét tortabevonó
75 dkg túró
250 g tejföl
1 zacskó vaníliás pudingpor,
8 dkg étcsokoládé
1-1 zacskó habfixáló
vaníliás cukor
250 g habtejszín
A Sztracsatellás túrótorta elkészítési módja:
A lisztet alaposan összegyúrjuk a kakaóporral+ 5 dkg cukorral+ 1 tojással+ csipetnyi sóval és a feldarabolt margarinnal--> Folpackba csomagolva 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A tészta kétharmadát kinyújtjuk margarinnal kikent tortaformában--> Megszurkáljuk és karimát csinálunk köré--> A maradék tésztából rudat sodrunk és a tortalapra 5 cm magas peremet nyomkodunk belőle--> Hűtőszekrénybe tesszük. Vízfürdőben megolvasztunk 15 dkg tortabevonót--> A megmaradt tojásokat kikeverjük a cukorral -->Hozzáadjuk a túrót+ a tejfölt + a pudingport, és két adagra osztjuk--> Az egyiket összekeverjük a megolvasztott bevonóval, a másikat pedig a felaprított csokoládéval. A sötét, majd a világos masszát a tortalapra simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 1 órán át sütjük. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval. A habot a tortára simítjuk, és rácsorgatjuk a maradék olvasztott bevonót. Hűtve kínáljuk. Kép: 5465. bejegyzésem (napló)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2011. febr. 4. 16:12
A sztracsatellás túrótorta elkészítési módja és hozzávalói.