Székelykáposzta kacsából recept
90 perc
A Székelykáposzta kacsából hozzávalói:
1 kg kacsaszárny
60 dkg savanyú káposzta
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek kacsazsír
1 ek paradicsompüré
só, őrölt bors, majoránna, kakukkfű, pirospaprika
1 cs előfőzött rizs
1 pohár tejföl
A Székelykáposzta kacsából elkészítési módja:
A kacsaszárnytőt át tisztítjuk, megmossuk, majd a hagymákat is megtisztítjuk, apróra vágjuk, megdinszteljük a zsíron, pörköltet készítünk, sózzuk, kevés bors, paradicsompüré, majoránna, pirospaprikával fűszerezzük, majd kevés vizet öntünk alá, és félpuhára főzzük, ha kevés a víz pótoljuk. Ekkor hozzátesszük a savanyú káposztát, ha kell kicsit átmossuk, nehogy túl savanyú legyen, én átvágom a káposztát ne legyen túl hosszú, kevés kakukkfüvet morzsolok rá, átkeverem és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, majd amikor majdnem puha a káposzta is ráöntöm a zacskós rizst, 2 dl vizet, és készre főzöm. A csontokat eltávolítom, ha kész az étel. Jó étvágyat!
Tálaláskor tejföllel ízesítjük!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. febr. 2. 18:12
A székelykáposzta kacsából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.