Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér /gépi sütés/ recept
20 perc
A Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér /gépi sütés/ hozzávalói:
30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
5 dkg apró zabpehely
8 dkg búza sikér
5 dkg magkeverék /elmaradhat/
270 ml langyos víz
1 ek. olíva olaj
1 tk só
3 dkg friss élesztő
A Teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér /gépi sütés/ elkészítési módja:
A gépbe a leírtakkal sorrendben rakjuk be az anyagokat, a sóval kicsit összekeverem az anyagokat. Az élesztőt a langyos vízzel elkeverem belerakom az olajat, majd a keverékhez öntöm. A magkeveréket akkor rakjuk a gépbe, amikor jelzi a hang. A gépet beállítom, nekem a 3-as programon van, majd bekapcsolva a gépet, várjuk a készre sült kenyeret. 3 ó. 40 perc. Amikor kész a program, jelzés után kivesszük az illatos kenyérkét. Amikor kihűlt, fogyasztható! Jó étvágyat!
A gépi program ideje nincs benne az előkészítési időben, csak az összeállítás!
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. jan. 26. 18:08
A teljes kiőrlésű tönköly búza kenyér /gépi sütés/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.