Rakott sajtos finomság recept

A Rakott sajtos finomság hozzávalói:
1 közepes édes burgonya
1 kis cukkini
2 közepes csicsóka
1 nagyobb sárga burgonya
2 kanál kockázott bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt
só, citromlé

A Rakott sajtos finomság elkészítési módja:
A zöldségféléket meghámozzuk, átmossuk, és lereszeljük, durva felével, összekeverjük, és enyhén besózzuk. Kevés citromlével meglocsoljuk, átkeverjük, állni hagyjuk. A bacon szalonnát megsütjük, kivesszük a zsírjából. A többször átkevert zöldségeket enyhén kinyomkodjuk, lapos jénai tálba lerakjuk, és hozzá keverjük a sült bacon szalonnát, kis marék durvára reszelt sajtot , összekeverjük elsimítjuk, majd meglocsoljuk a sült szalonna zsírral, bőven megszórjuk sajttal, és mikróba kombi fokozaton 15 percig sütjük. Jó étvágyat!
Az adag 2 főre számítva készült! Húsok mellé nagyon finom, de önálló ételként is fogyasztható.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. jan. 17. 16:06
A rakott sajtos finomság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.