Cukkini leves recept
20 perc
Kalóriaszegény
32 kcal
0.4 gramm
4 db kb. 20 cm-es kis cukkini
4 db burgonya
tengeri só ízlés szerint
kapor ízlés szerint
1 db közepes hagyma
olaj, a hagymapároláshoz
pirított zsemlekocka, de elhagyható
A Cukkini leves elkészítési módja:
Üvegesre pirítjuk a hagymát, alaposan megmossuk a cukkinit-héjasan karikába vágjuk, maggal együtt, ha van benne. A burgonyával ugyanezt tesszük, hozzáadjuk a csipetnyi sót, kaprot. Edénybe rakva felöntjük vízzel(kevesebb vízzel sűrűbb, több vízzel hígabb állagú levest kapunk) Kb. 20 perc alatt megfő és utána kimixereljük. Ízletes krémlevest kapunk. A tetejére rakhatunk pirított zsemlekockát.
A cukkinit fogyókúrázóknak kimondottan ajánljuk, hiszen energiatartalma nagyon alacsony(32 kcal/100 g) Húsos fogásokkal kiegészítve igen ízletes ételek készíthetők belőle és nagyon laktató, anélkül, h hízlalna.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tüncyke, 2007. nov. 1. 15:32
A cukkini leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.