Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szavarin süteménybe tényleg zsemlemorzsát kell tenni liszt helyett? Valaki próbálta? fórum

Szavarin süteménybe tényleg zsemlemorzsát kell tenni liszt helyett? Valaki próbálta? (tudásbázis)


2009. nov. 7. 09:17
Köszi mindenkinek, én nem tudom mijen receptet kaptam a neten de bizti nem azt csinálom
2009. nov. 7. 08:14

nagy, kerek, sima falú koszorúformában sütjük.

hozzávalók:*500 g liszt, 40 g élesztő, 60g cukor, 1 csipet só, 5 tojás, 150g vaj *

Továbbá:100 g porcukor, 0,25l cseresznyepálinka vagy rum, 0,25l víz, 100g sárgabarack lekvár, 1/8l víz, 1 ek.cukor, 500 g eper, 1 ek. porcukor.

1. a * * hozzávalókból édes kelt tésztát készítünk. előkész:20 perc, pihentetés 3-4 óra, sütés:20 perc, 180-200 fokon,

2. közben a cukoprból a vízzel szirupot főzünk, majd hozzáadjuk az alkoholt.

3. a forró savarint átitatjuk a szirupoldattal, majd megkenjük a cukorral és vízzel felfőzött sárgabaracklekvárral.

4. tálalás előtt a sütemény közepébe töltjük a gyümölcsöt, majd megszórjuk a porcukorral.

2009. nov. 7. 08:14

íme a Savarén, Bagossy Klára 1925-ös Eredeti Magyar Alföldi Szakácskönyvéből.

9 deka lisztből kevés tejjel, 1 deka élesztővel kovászt csinálunk és eltesszük kelni. 19 deka lisztből, 21 deka vajból, 4 egész tojás és 1 tojássárgájából, 1 kanál cukor, kevés só és 2 deka élesztő, 1 és fél deci tejsűrűben, ebből a deszkán tésztát gyúrunk és legutoljára a kovászt is belegyúrjuk, akkor megfelelő kikent formába tesszük és jól meg hagyjuk kelni, akkor vigyázva megsütjük. még melegen a tetejét levágjuk, 1 és fél deci Maraskin likőrt 1 deci sziruppal összevegyítünk, a tésztát vele melegen leöntjük, hogy az egészet magába szíva, jól átázzon, azután a tetjét ráillesztjük, a tetejét porcukorral behintjük, annál jobb, ha több óráig áll tálalás előtt.

változtatás nélkül másoltam ide.

2009. nov. 7. 07:20
Szavarin suti csak hogy zsemle morzsat liszt hejet nekem egy kicsit meredek azert kerdeztem
2009. nov. 7. 07:18
Emmegmi??
2009. nov. 7. 07:17
Szavarint akarok s a neten kaptam egy receptet azt irja zsemlemorzsát kell teni bele valaki probálta?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook