Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni? (tudásbázis)
58. mucus56
2012. dec. 26. 14:38
Szia,Én ugy szoktam,hogy tálcán radiátoron megszáritom a kenyeret, vagy zsömle ,kifli,akár le reszelheted,krumplireszelőn,vagy ledarálod husdarálóval,és szürőkanálon átszitálod.
57. bárányka
2012. dec. 25. 13:56
Lereszelem, vagy husdarálóval.
56. Julcsi83
2012. dec. 24. 08:08
Diódarálóval.
55. izaanyu
2012. dec. 23. 22:41
Vajon a fórumindító azóta beszerzett már valamilyen darálót?
Amúgy én is diódarálón.
54. salabakter
2012. dec. 23. 19:37
Ha más nincs,négyoldalú reszelőn reszeld,amivel a citromhéjat szoktuk.
53. ditti28
2012. aug. 15. 10:41
Én dió darálón szoktam ledarálni a száraz kiflit,zsemlét,kenyeret.
52. szeszil74
2012. aug. 15. 10:12
Én húsdarálón darálom át a megszárított (házi sütésű) kenyeret, majd átszitálom, és a szitán fennmaradtat kávédarálón átdarálom, újra szitálás. Isteni állagú, finom házi zsemlemorzsa van belőle.
Boltit nem szabad venni, mert abban minden "szar" benne van, ráadásul egyszer hallottam, hogy lábbal tapossák, majd így darálják....
51. 34c48a3825
2012. ápr. 23. 12:48
Aprítógéppel.
50. manka10
2012. ápr. 23. 05:27
én reszelni szoktam a zsemlemorzsának való száraz kenyeret,és utána átszitálom.
49. b2b5205284
2012. ápr. 23. 04:19
Egyszerű, feltéve ha van darálód. Fogod a száraz zsemlét és elkezded ledarálni.
48. kaaskopje (válaszként erre: 47. - 2100)
2012. ápr. 23. 00:57
Szia!
Van egy magyar bolt, ahol lehet kapni darált kekszet is.
47. 2100 (válaszként erre: 46. - SzánI.)
2012. ápr. 10. 07:31
..tudom, igen otthon mindenhol volt, de itt Hollandiaban sehol nincs (megvettem a vajas kekszet, megtortem klopfoloval, mire kesz lettem 3 adaggal (hogy ne kelljen mostanaban ismet ilyesmivel foglalkoznom, el is faradtam :)
46. SzánI. (válaszként erre: 41. - 2100)
2012. ápr. 9. 18:59
Te hol laksz? Nálunk bárhol bármelyik boltban lehet kapni. Kisebbekben is.
45. 2100 (válaszként erre: 44. - A14deb9047)
2012. ápr. 9. 07:43
igen, eddig valami hasonlo volt; de mivel ez eleg nehezkesnek bizonyult, azert is akartam valami 1xubbel kivaltani, de ugy latom nem uszom meg ( :) ) egy diodaralo beszerzeset (mert egy husdaralo azert sokkal nagyobb helyet foglal el (amibol keves van)).
44. a14deb9047
2012. ápr. 8. 18:51
Ha nincs daráló, textíliába beletenni és húskloffolóval összetörni.
43. barackmag
2012. ápr. 8. 18:48
Van egy külön kifli és zsömle gyűjtésére használatos kis vászonzsákom abban gyűjtöm össze utána ledarálom a diódarálón és egy zárható üvegben tárolom a felhasználásig. Ja, miután ledaráltam, átszitálom, hogy nagy darabok ne legyenek benne.
42. ancsi54
2012. ápr. 8. 14:33
A zsemlemorzsának való kisfit, zsemlét, kenyérszeletet, egy használaton kivüli tepsibe gyüjtöm a gáz sütőjébe, mikor már elég összegyült, és megszáradt, húsdarálón ledarálom, román aluminium a daráló amit másra nem lehet használni, utána szürőn át rostálom. Egy műanyag volt ins. kakaós tartóba rakom, hogy a molylepke ne menjen bele, de lehet üvegbe is tárolni, zacskó nem igazán jó. A kekszet is szintén húsdarálón darálom én soha nem veszek készen darált kekszet
41. 2100
2012. ápr. 8. 08:05
..es kekszre mi az 5letetek? (mert itt nem lehet daralt kekszet venni (es nincs diodaralom sem :( ).
40. Rozália
2012. ápr. 8. 07:10
Én kenyérbélből készítem. Durvább lesz, de sokkal finomabb is. A megszáradt kenyérbelet kézzel összenyomkodom, aztán a zománcos tésztaszűrőn átszitálom. Ami még fennmarad, azt is kézzel összenyomkodom. Ez a panko, ami - ahol kapni lehet egyáltalán - elég sokba kerül.
39. 81e5170311
2010. máj. 22. 20:56
En ugy szoktam,ha sutok és van szaraz kenyerem,beteszem meg a sutobe és megpiritom.Diodaralon pillanatok alatt le lehet daralni és a panirozas is sokkal finomabb.
38. SF
2010. máj. 22. 20:06
Mircike besegített:-))
Tehát diódarálóval szoktam, vagy reszelve, de úgy nagyon munkás.
37. SF
2010. máj. 22. 20:05
Diódarálóval.
36. Anda39
2010. máj. 22. 19:55
Ugyan én a kiflit, zsemlét szoktam csak, de reszelővel csinálom, és pillanatok alatt sikerül. Kézre kell csak vigyázni. :) (azzal a reszelővel csinálom, amivel pl. a citrom héját)
35. globus
2010. ápr. 5. 13:58
Húsdaráló - tésztaszűrő, esetleg finomabb szűrő, az utóbbi elhagyható. Esetleg reszelő, de ez nagyon munkás :D
34. a14deb9047
2010. ápr. 5. 13:54
Beletenni ruhába és húskloffolóval összetörni, vagy mozsárban.
33. mmacus
2010. márc. 13. 15:42
Én egy régi, kiselejtezett húsdarálóval szoktam ledarálni, amit már másra nem használok. és átszitálom.
Ha kevesebb, akkor pedig reszelővel lereszelem. De mindennek kiszedi az élét:(
32. pmjudit
2010. márc. 13. 15:32
Lereszelem a megszáradt kenyeret.
31. a14deb9047
2010. márc. 13. 15:31
A megmaradt kenyeret vékony szeletekre vágni, hagyni egészen megszáradni. Mozsártörővel összetörni v. diódarálóval ledarálni. A húsdarálót nem ajánlom, mert elveszi a kés élét.
30. 09789a1669
2009. ápr. 15. 11:46
Anyukám szokta darálni,diódarálóval.
29. paki1968
2009. ápr. 15. 11:37
Én a takarmány darálóval szoktam,persze előbb kitakaritom.
További ajánlott fórumok:
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Hogyan kell tortillát készíteni házilag?
- Háziasszonyok segítsetek! Az ételekhez használt porokat, szószokat hogy lehet házilag készíteni?
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Hogyan kell templomi/áldoztató ostyát készíteni házilag?
- Hogyan lehet házilag bio szappant, mosóport készíteni?