Vaj a süteményben, felolvasztva? (beszélgetés)
Glóbus által írt "...puhán, de szilárd formában..."
Ezt úgy értsd, hogy konyha-hőmérsékletű legyen, és amikor a liszttel, egyebekkel mint a tarhonyát morzsolod a két tenyered között, és lassan összeáll az egész egy síma masszává. Ez a legáltalánosabb felhasználási módja. Ha nem így, akkor azt a recept külön írja.
Van olyan, amibe olvasztva tesszük, általában a kelt tészták.
Többségükbe azonban csak puhán, de szilárd formában. Ha így kell, akkor szobahőmérsékleten hagyd állni egy órát.
Ha a recept nem említi külön, én nem olvasztanám.
Ez függ attól is milyen süteményt készítesz.?
Van ahol nem baj de például vannak olyan krémek ahol nem szabad olvasztva hozzá adni mert nem dermed meg. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
Sziasztok.
Lehet, hogy buta kérdés, de nem vagyok túl jártas a sütésben. Érdemes a vajat mikróban felolvasztani, vagy az úgy már túl folyós lesz?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan jó felolvasztani a csokoládét?
- A felolvasztott hús visszafagyasztható?
- Lefejtem tejet, és lefagyasztottam. Felolvasztásnál honnan tudom eldönteni, hogy jó-e? (Szag, íz)
- Hogy szoktad felolvasztani az étcsokit (nem a tortabevonót) süteményre úgy, hogy ne legyen csomós?
- Van olyan édesítőszer, amit süteménybe is lehet használni és megmarad az édes íz magas hőfokon való sütés után is?
- Szódabikarbóna helyett használható sütőpor a süteménybe?