Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vaj a süteményben, felolvasztva? fórum

Vaj a süteményben, felolvasztva? (beszélgetés)


11. kisj
2023. márc. 27. 20:55
Én is felolvasztom, semmi gond nincs vele.
2023. márc. 27. 17:58
Piskótaszerűhöz én olajat öntök. Jó lesz akár olvasztva is.
9. tumbo2 (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 27. 14:34
akkor egy picit a mikróban.
2023. márc. 27. 13:50
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. :) Piskóta szerű, egyszerű sütemény. A recept "puha" vajat ír.
7. perdus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 27. 13:31
Én fel szoktam olvasztani, mert könnyebb eldolgozni, eddig nem láttam hátrányát.
6. tumbo2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 27. 13:14
ahogy a recept kívánja.van amelyik olvasztott vajat,a másik puhát,de olyan is van,amiben hidegen kell apróra vágni,úgy elmorzsolni.
5. Sütikee (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 27. 13:10
Mit szeretnél sütni? Attól függ
4. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 27. 11:39

Glóbus által írt "...puhán, de szilárd formában..."

Ezt úgy értsd, hogy konyha-hőmérsékletű legyen, és amikor a liszttel, egyebekkel mint a tarhonyát morzsolod a két tenyered között, és lassan összeáll az egész egy síma masszává. Ez a legáltalánosabb felhasználási módja. Ha nem így, akkor azt a recept külön írja.

3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 27. 11:04

Van olyan, amibe olvasztva tesszük, általában a kelt tészták.

Többségükbe azonban csak puhán, de szilárd formában. Ha így kell, akkor szobahőmérsékleten hagyd állni egy órát.

Ha a recept nem említi külön, én nem olvasztanám.

2. nilem023 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 27. 11:04

Ez függ attól is milyen süteményt készítesz.?

Van ahol nem baj de például vannak olyan krémek ahol nem szabad olvasztva hozzá adni mert nem dermed meg. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

2023. márc. 27. 11:01

Sziasztok.

Lehet, hogy buta kérdés, de nem vagyok túl jártas a sütésben. Érdemes a vajat mikróban felolvasztani, vagy az úgy már túl folyós lesz?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook