Szarvas pörkölt recept
120 perc
A Szarvas pörkölt hozzávalói:
1 kg szarvas lábszár
2 fej vörös hagyma, 3 gerezd fokhagyma
1 dl vörös bor
3 e.k. mangalica zsír
fűszerek: só, színes bors, kömény, majoránna, 1 kisseb babérlevél, kakukkfű, mustár, pirospaprika
paradicsom, paprika, kevés víz, paradicsomlé, csili paprika
A Szarvas pörkölt elkészítési módja:
A húst lemossuk, átnézzük, és kockára vágjuk. A zsírt lábasba téve olvadásig melegítem, és beleteszem a kockára vágott húst, fehéredésig pirítom, majd rá szórjuk a megtisztított apró kockára vágott hagymát, és rányomjuk a megtisztított fokhagymát is. Fedő alatt elkezdjük a főzést, ha kell pici vizet öntünk rá, és a vörös bort, ezzel félpuhára főzöm. A vizet ne feledjük pótolni. A fűszereket a mustár, és a só kivételével kávédarálóval megőrlöm. Amikor félig megfőtt a hús, rászórom a fűszereket, a pirospaprikát, mustárt jól átkeverem sózom, és főzöm tovább, majd beleteszem a megmosott feldarabolt paprikát, és paradicsomot, kevés paradicsomlé is mehet hozzá. Készre főzöm, ha kell sózom, aki szereti erős paprikát is tehet hozzá. Jó étvágyat!
Főtt burgonyával tálaltam, és káposzta salátával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2021. jan. 16. 20:21
A szarvas pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.