Lila káposzta saláta recept
A Lila káposzta saláta hozzávalói:1 fej lila káposzta
Köménymag, durva só,
ecet, édesítő
babérlevél, egész bors
Olíva olaj
A Lila káposzta saláta elkészítési módja:
A káposztát átmosom, és éles késsel 6 felé vágom(könnyebben lehet gyalulni) A káposzta gyalut a legvékonyabb fokozatra tekerem, és a torzsákat eltávolítva legyalulom a káposztát, sózom, 1 teáskanál köménymaggal meghintem, és átforgatom. Legalább 3 órát állni hagyom érni, és többször megkeverem. Levet készítek, ecet, só, édesítő, kicsi babérlevél, egész bors, víz összeforralom. A káposztát kinyomkodom, és a kihűlt levet átszűrve ráöntöm. Hűtőben több napig eláll. Tálaláskor kevés olíva olajjal megcsepegtetem. Jó étvágyat!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2021. jan. 5. 19:01
A lila káposzta saláta elkészítési módja és hozzávalói.