Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Lila káposzta saláta recept

Lila káposzta saláta recept

A Lila káposzta saláta hozzávalói:
1 fej lila káposzta
Köménymag, durva só,
ecet, édesítő
babérlevél, egész bors
Olíva olaj


Lila káposzta saláta

A Lila káposzta saláta elkészítési módja:
A káposztát átmosom, és éles késsel 6 felé vágom(könnyebben lehet gyalulni) A káposzta gyalut a legvékonyabb fokozatra tekerem, és a torzsákat eltávolítva legyalulom a káposztát, sózom, 1 teáskanál köménymaggal meghintem, és átforgatom. Legalább 3 órát állni hagyom érni, és többször megkeverem. Levet készítek, ecet, só, édesítő, kicsi babérlevél, egész bors, víz összeforralom. A káposztát kinyomkodom, és a kihűlt levet átszűrve ráöntöm. Hűtőben több napig eláll. Tálaláskor kevés olíva olajjal megcsepegtetem. Jó étvágyat!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A lila káposzta saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook