Sütés nélküli gesztenyetorta recept
A Sütés nélküli gesztenyetorta hozzávalói:2 csomag gesztenyemassza
2 csomag vanília pudingpor
1 l tej
10 dkg darált keksz
15-20 dkg egész keksz
rumaroma, vagy sütőrum
öntethez:
3 dl tej
8 dkg 90%-os étcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
kínáláshoz tejszínhab
A Sütés nélküli gesztenyetorta elkészítési módja:
Egy tortaformát vékonyan beolajozok. A gesztenyemasszát elkeverem a darált keksszel, rummal ízesítem s egyenletesen a formába simítom. A pudingot az előírás szerint megfőzöm, hagyom hűlni. Rumot adok hozzá, majd rákenem a gesztenyemasszára. Az egész kekszeket rumos tejbe mártom és rárétegezem a pudingra. Az öntethez a tejet felforralom, beleolvasztom az étcsokoládét, hozzákeverem a cukrokat, s forrón ráöntöm a kekszre. 1 éjszakára hűtőbe teszem; tejszínhabbal tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. aug. 15. 22:42
A sütés nélküli gesztenyetorta elkészítési módja és hozzávalói.