Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sült csirkecomb serpenyőben fórum

Sült csirkecomb serpenyőben (beszélgetés)


1 2
36. vigyefene (válaszként erre: 35. - Tumbo2)
2023. júl. 30. 09:42

Jól van kedves Tumbo.

Kívánságod teljesíteni fogom, nem foglak sajnálni.

Jól eltértünk a témától megint.

35. tumbo2 (válaszként erre: 32. - Vigyefene)
2023. júl. 30. 09:38
ne sajnálj engem,mert ha kaviárt ennék,akkor sem lennék boldogabb,de egy jó sztéket megennék,nem véresen,hanem úgy félig.szívesen ennék zúzapörköltet,nyakpörköltet,de egyiket sem lelet kapni,már nem készen,hanem a hozzávalót.
34. vigyefene (válaszként erre: 31. - Tumbo2)
2023. júl. 30. 09:31
Amin meglepődtem pénteken, h már volt nekik birsalmájuk.
33. globus (válaszként erre: 25. - Napsugár8)
2023. júl. 30. 09:29

Én megyeszékhelyen lakom, és itt sincs. Mondjuk nem nekem kellett, idős néni kért egy kilót. Pár boltba elkarikáztam, ráment egy délelőtt, nincs.

Akkor kitalálta, hogy helyette mi legyen, újból bolt be-ki, szóval jobb, ha az vásárol, aki főz. Én is hozok váratlan döntéseket a pult előtt. Abból főzünk, ami van.

32. vigyefene (válaszként erre: 31. - Tumbo2)
2023. júl. 30. 09:24
Sajnálom, mert ezek nagyon egyszerű igények.
31. tumbo2 (válaszként erre: 29. - Vigyefene)
2023. júl. 30. 09:19
én sajnos nem.drága is,néhány nap után pocsékul néz ki.ha csütörtökön kapnék szép gombát,azt kirántanám,meg talán karfiolt levesnek.vagy szívesen vennék csirkeaprólékot is,de az sincs.
30. tumbo2
2023. júl. 30. 09:16
én is szerettem a sült vért,de egy állatot sem tudnék levágni.ha valaki levágja,megpucolom,szétvágom,de nem tudnám megölni.
29. vigyefene (válaszként erre: 28. - Tumbo2)
2023. júl. 30. 09:13
Igen, köszönöm. Elégedett vagyok.
28. tumbo2 (válaszként erre: 23. - Vigyefene)
2023. júl. 30. 09:11
hogy te milyen jó helyen laksz?
27. tumbo2 (válaszként erre: 25. - Napsugár8)
2023. júl. 30. 09:10
az csak jó lehet,bár némelyik csirkelábhoz nincs gusztusom.
26. vigyefene (válaszként erre: 25. - Napsugár8)
2023. júl. 30. 09:02

Természetesen.

A kész pörkölté, meg a kedvedért, küldeni fogom.

25. Napsugár8 (válaszként erre: 23. - Vigyefene)
2023. júl. 30. 07:14
Ha tudnál küldeni egy marék csirke lábat, a jövő hét végén tervezem a cs.pörköltet. Viszonzásul (ha elfogadod) majd küldök a kész pörköltből egy tányérkával. Apró nokedlivel, paradicsom-uborka vegyes salátával. :))
24. vigyefene (válaszként erre: 23. - Vigyefene)
2023. júl. 29. 18:22
23. vigyefene (válaszként erre: 22. - Napsugár8)
2023. júl. 29. 18:20

Itt még van olyan űzlet, ahol bármit lehet venni. Pl. tegnap voltam itt, volt csirkeláb is, meg sertés fül, sziv, csak bőr kocsonyába, stb....stb...

Néhány kép.


[link]

22. Napsugár8 (válaszként erre: 21. - Vigyefene)
2023. júl. 29. 18:14
Ha pörköltként végezte a vörös kakas, akkor a legvégén a közepére egy kis mélyedést, abban főztük meg a vérét, és tálaláskor arra helyeztük rá a fejét... csak úgy, hogy megadjuk a módját... hol van ez már? Se vére, sem a feje hatalmas taréjjal, a múltkoriban már lábat sem kaptam. Milyen pörkölt lesz abból?
21. vigyefene (válaszként erre: 20. - Napsugár8)
2023. júl. 29. 18:07

Az első gyerekkoromban elfordult az is h az ólba kergettem, és segitettem minden másban. A vért alvadás után megsütöttük.

Mostanában a csirkehúst felpumpálják vízzel, korábban kézi erővel, de már azt is megszűnt. Most gépek végzik, futószalagon.

[link]


Kb. egy ötöde pumpált víz.

Géppel... [link]

20. Napsugár8 (válaszként erre: 11. - Vigyefene)
2023. júl. 29. 16:26
Persze! Amelyiket még az ólban kiválasztottad, és kergetted, hogy "ő fog a lábasodba kerülni"... csorog a nyálam.
19. Napsugár8 (válaszként erre: 2. - Vigyefene)
2023. júl. 29. 16:21

Ha a kiskertben kapirgáló kendermagos (volt), akkor valóban kell az 1 óra hossza. De ezek a tápos, ketrecben nevelkedett "gyári" csirkék bizony kb. 20-30 perc alatt elkészülnek.

Persze az ízük meg sem közelítik a kapirgálósét. :))

2023. júl. 29. 10:57
Sziasztok! Ezt a serpenyőset èn is kipróbálom. Jól hangzik.
17. vigyefene (válaszként erre: 6. - E5d68d2142)
2023. júl. 29. 10:47
Mit gondolsz, hogy sikerült? Majd ha már tudod.
16. tumbo2 (válaszként erre: 15. - Vigyefene)
2023. júl. 29. 09:43
milyen igaz.
15. vigyefene (válaszként erre: 14. - Tumbo2)
2023. júl. 29. 09:40
Én pedig mindent szeretek a halászlé kivételével, de ne térjünk el a tárgytól, itt nem rólunk van szó.
14. tumbo2 (válaszként erre: 11. - Vigyefene)
2023. júl. 29. 09:37
legfeljebb húslevesnek jó.abból már jó,puha csirkehús nemigen lesz.én pörköltnek sem szerettem.
13. Alessandro (válaszként erre: 1. - E5d68d2142)
2023. júl. 29. 09:33

Előbb pár percig mindkét oldalon "körbe" kell sütni a zsiradékon a húsokat, majd egy kevés vizet löttyinteni alá és lefedni a serpenyőt. 20-25 perc bőven elég, mert utána már nagyon kiszárad és nem lesz omlós a hús.

Ha csontos a hús, akkor mielőtt sütöd, be kell néhány helyen vágni késsel a csont mellett a húsokat. Jó sütögetést!

12. tumbo2 (válaszként erre: 10. - Vigyefene)
2023. júl. 29. 09:33
gyönyörű.
11. vigyefene (válaszként erre: 9. - Tumbo2)
2023. júl. 29. 09:32
Vén tyúkból.
10. vigyefene (válaszként erre: 8. - Tumbo2)
2023. júl. 29. 09:32

Én pedig csak felsőcombal együtt, mert ott van a hús. Így néz ki, persze ez sütőben sült.

[link]

9. tumbo2 (válaszként erre: 2. - Vigyefene)
2023. júl. 29. 09:31
mocsári csirkéből sütöd?az az aligátor.
8. tumbo2 (válaszként erre: 1. - E5d68d2142)
2023. júl. 29. 09:29
most Vásáry Tamás nagynénjét idézném,hát gyerekem,amennyit megkíván.egyébként 20 perc elég,én felsőcombot szoktam sütni,aztán jól megpirítom.jobb,is mint sütőben.persze a sütőben a sok zöldséggel,rozmaringgal sütött is finom.
7. semleges (válaszként erre: 5. - Loretta16)
2023. júl. 29. 09:11
Igy csinálom én is.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook