Sült csirkecomb serpenyőben (beszélgetés)
Jól van kedves Tumbo.
Kívánságod teljesíteni fogom, nem foglak sajnálni.
Jól eltértünk a témától megint.
ne sajnálj engem,mert ha kaviárt ennék,akkor sem lennék boldogabb,de egy jó sztéket megennék,nem véresen,hanem úgy félig.szívesen ennék zúzapörköltet,nyakpörköltet,de egyiket sem lelet kapni,már nem készen,hanem a hozzávalót.
Amin meglepődtem pénteken, h már volt nekik birsalmájuk.
Én megyeszékhelyen lakom, és itt sincs. Mondjuk nem nekem kellett, idős néni kért egy kilót. Pár boltba elkarikáztam, ráment egy délelőtt, nincs.
Akkor kitalálta, hogy helyette mi legyen, újból bolt be-ki, szóval jobb, ha az vásárol, aki főz. Én is hozok váratlan döntéseket a pult előtt. Abból főzünk, ami van.
Sajnálom, mert ezek nagyon egyszerű igények.
én sajnos nem.drága is,néhány nap után pocsékul néz ki.ha csütörtökön kapnék szép gombát,azt kirántanám,meg talán karfiolt levesnek.vagy szívesen vennék csirkeaprólékot is,de az sincs.
én is szerettem a sült vért,de egy állatot sem tudnék levágni.ha valaki levágja,megpucolom,szétvágom,de nem tudnám megölni.
Igen, köszönöm. Elégedett vagyok.
hogy te milyen jó helyen laksz?
az csak jó lehet,bár némelyik csirkelábhoz nincs gusztusom.
Természetesen.
A kész pörkölté, meg a kedvedért, küldeni fogom.
Ha tudnál küldeni egy marék csirke lábat, a jövő hét végén tervezem a cs.pörköltet. Viszonzásul (ha elfogadod) majd küldök a kész pörköltből egy tányérkával. Apró nokedlivel, paradicsom-uborka vegyes salátával. :))
Itt még van olyan űzlet, ahol bármit lehet venni. Pl. tegnap voltam itt, volt csirkeláb is, meg sertés fül, sziv, csak bőr kocsonyába, stb....stb...
Néhány kép.
[link]
Ha pörköltként végezte a vörös kakas, akkor a legvégén a közepére egy kis mélyedést, abban főztük meg a vérét, és tálaláskor arra helyeztük rá a fejét... csak úgy, hogy megadjuk a módját... hol van ez már? Se vére, sem a feje hatalmas taréjjal, a múltkoriban már lábat sem kaptam. Milyen pörkölt lesz abból?
Az első gyerekkoromban elfordult az is h az ólba kergettem, és segitettem minden másban. A vért alvadás után megsütöttük.
Mostanában a csirkehúst felpumpálják vízzel, korábban kézi erővel, de már azt is megszűnt. Most gépek végzik, futószalagon.
[link]
Kb. egy ötöde pumpált víz.
Géppel... [link]
Persze! Amelyiket még az ólban kiválasztottad, és kergetted, hogy "ő fog a lábasodba kerülni"... csorog a nyálam.
Ha a kiskertben kapirgáló kendermagos (volt), akkor valóban kell az 1 óra hossza. De ezek a tápos, ketrecben nevelkedett "gyári" csirkék bizony kb. 20-30 perc alatt elkészülnek.
Persze az ízük meg sem közelítik a kapirgálósét. :))
Sziasztok! Ezt a serpenyőset èn is kipróbálom. Jól hangzik.
Mit gondolsz, hogy sikerült? Majd ha már tudod.
Én pedig mindent szeretek a halászlé kivételével, de ne térjünk el a tárgytól, itt nem rólunk van szó.
legfeljebb húslevesnek jó.abból már jó,puha csirkehús nemigen lesz.én pörköltnek sem szerettem.
Előbb pár percig mindkét oldalon "körbe" kell sütni a zsiradékon a húsokat, majd egy kevés vizet löttyinteni alá és lefedni a serpenyőt. 20-25 perc bőven elég, mert utána már nagyon kiszárad és nem lesz omlós a hús.
Ha csontos a hús, akkor mielőtt sütöd, be kell néhány helyen vágni késsel a csont mellett a húsokat. Jó sütögetést!
Én pedig csak felsőcombal együtt, mert ott van a hús. Így néz ki, persze ez sütőben sült.
[link]
mocsári csirkéből sütöd?az az aligátor.
most Vásáry Tamás nagynénjét idézném,hát gyerekem,amennyit megkíván.egyébként 20 perc elég,én felsőcombot szoktam sütni,aztán jól megpirítom.jobb,is mint sütőben.persze a sütőben a sok zöldséggel,rozmaringgal sütött is finom.
További ajánlott fórumok: