Előre megfőztem csirkecombokat, lefagyasztottam, ma kiengedném és szeretném kirántani. Érdemes vele próbálkozni? (tudásbázis kérdés)
Szerintem nem lenne valami jó íze, ha azt rántanád ki. Inkább csinálj belőle például orosz hússalátát, vagy valami egyéb hidegtálat, vagy befűszerezve bedobhatod a sütőbe. Ami még jó megoldás, hogy felvágdosod darabokra, összekevered egy edényben valami szósszal, lehet ez simán majonéz vagy bbq, de isteni édes chillivel vagy zöld pesto-val, beletekered az így elkészült húst hájas tésztába, csinálsz több kisebbet belőle, a tetejét éles késsel párszor bevágod, összevert tojással megkened, szórsz a tetejére egy kis petrezselymet vagy egyéb zöldfűszert és 40 percig sütöd. Isteni finom! Pesto-val és édes chillivel szeretem nagyon - ja és még guszta is a kinézete.
Na, szóval a helyzet a következő: úgy döntöttem, a kiengedett combokat sütöm. Befűszereztem, tepsibe betettem, pici olaj alá és 200 fokon be a sütőbe. Nem kellett neki sok, utána 250 fokon grill, a teteje szépen ropogósra pirult és ISTENI lett! Nagyon fincsi! Nem száraz, nem ízetlen! Fincsi lett! Köszönöm a többi tippet is, ha úgy adódik, azokat is ki fogom próbálni. Puszi mindenkinek, aki segített!
Az apróra vágott hagymát kifelejtettem:)
Legközelebb esetleg készítsd el csirkés spagettinek: A húsra szórj sót,borsot, kicsit még pirítsd át, tegyél hozzá pár dkg apróra vágott sonkát és facsard rá egy fél citrom levét. Öntsd le szósszal: 1 nagy tejföl, 1 kicsi főzőtejszín, 1 tömlős sajt, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek. mustár, só, 1 ek. liszt. Ezt kikevered, ráöntöd a húsra és összerottyantod.:-) Spagettivel tálald.
nyamiii... most már tényleg csurog a nyálam...
Igazából lehetne húsos palacsintát csinálni belőle, mert lefejted a húst, fűszerezed, botmixerrel adsz neki és betöltöd. A gond csak az, hogy néhány combból nem lesz sok:)
Na most már egyre kíváncsibb lettem... Majd beszámolok.. Köszönöm Mindenkinek!
Spagettisalátához is felhasználhatod. Apró csíkokra vágni, savanyú ubit, sajtot szintén, megfőzni a spagettit, és tartárral összekeverni. Eredetileg párizsival, sonkával szoktam csinálni, de szerintem a főtt hús sem rontja el.
Én egyszer csináltam, annyi hogy valamivel szárazabb lett, mint máskor...
Én is a tyúkot szoktam megfőzni. És utána csinálok hozzá egy jó kis paradicsommártást főtt krumplival. Nyami! :)
Hát, szerintem attól, hogy az ember tud főzni, mindig belefuthat olyanba, amibe eddig nem. Esetleg tanulhat másoktól, mások hibájából, stb...
Gondoltam, én is tanulok, nem szégyen!
Hát már bocsánat lehet én gondolom rosszul de fura volt a kérdés egy 3 gyermekes anyukától :))
Legközelebb próbáld meg a sütőzacskós módszert. Isteni lesz!
Fincsinek hangzik ez is. Köszönöm!
köszi. Szerintem amúgy tyúk volt... csak egyszerűen nekem minden csirke. Mármint névileg. Majd jelentkezem, mi lett belőle és hogy sikerült!
Ha már megvan főzve, nem hiszem, hogy jó íze lenne, ha utána kirántanád.
Apró csíkokra vágnám és forró olajban majdnem ropogósra pirítám, szórnék rá pici borsot, apróra vágott fokhagymát és petrezselyem zöldjét. Kompótot (alma+meggy) adnék mellé. Amennyiben még tartod kicsit fedő alatt, akkor a pirult húsdarabkák megpuhulnak.
Sajnos ha készre főzted, akkor annak már kifőtt az íze :(
A tyúkkal szokták ezt csinálni, és amikor (félig főtten)
kiveszik a levesből pörköltnek készítik, mert az ad hozzá egy kis ízt.
Egy próbát megér és akkor azzal is szereztél egy tapasztalatot !
Sok sikert kívánok, majd számolj be, milyen ízű lett ♥
hű , ez is jó ötlet, köszönöm!
Igen, de az hogy jön ide? :-)
Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy a főtt husit apró darabokra vágom, és rizottóhoz hozzáadom :) Rántani főtt húst nem érdemes sztem :(
Látom én!
Meg azt is hogy a negyedik picit várod
köszi, lehet, hogy egyet kipróbálok rántani, a többi meg megy a sütőbe...
TUDOM, HOGY NEM KELL! DE LÁSD. 6. !!
Rántott húsnak nem tudom elképzelni, inkább sütném.
de ha sültet csinálsz sem kell megfőzni.
Annak semmi íze! Vegyél sütőzacskót
Bennemarad az íze ha kész megpuhult kiborítod a zacsiból és megsütöd ropogósra a bőrét.
hát, nem ennek indult, levesnek főtt, csak nem ettük meg és inkább lefagyasztottam .... gondoltam, csak lehet így vele valamit kezdeni...
jó xar íze lesz. Minek kellett ezt?
A rántott húsnak valót nem kell megfőzni !!! :))))
Gondolom gyorsabban sül. Ilyet mi sörtésztában rántunk.
miért kell a csirkecombot előre megfőzni???
Csinált már valaki ilyet? Érdemes vele próbálkozni, vagy inkább süljön a sütőben?
Előre megfőztem csirkecombokat, lefagyasztottam, ma kiengedném és szeretném kirántani....
További ajánlott fórumok: