Ha csirkecombot teszek sütőpapírra, akkor nem kell alá olaj egyáltalán? (tudásbázis)
Hű, igazatok van! Gázsütőben nehezebb a pirítás.
Villanysütőm van. Max. 250°-ra lehet állítani, plusz még amit a légkeverés rátesz. Igazából egy nagyobb fajta asztali grill, úgyhogy a felső fűtőszál elég közel is van az ételhez.
Sütőpapír égett már meg benne, de sütőzacsi nem, pedig a sima olcsó coop-osat veszem.
Hozzávalók:
- 25 dg füstölt tarja
- 10-12 Csirke comb-mell (vegyesen)
- 1 nagy nádcukros ananász konzerv
- 1 zacskó aszalt szilva
- 4-5 szál sárgarépa
- 2-3 szál fehérrépa
- 4-5 db zöldpaprika
- 4-5 db paradicsom
- majoránna
- oregáno
- bazsalikom
- petrezselyem
- 3 zacskó előrefőzött rizs
- 1 üveg szójaszósz
Elkészítés:
A római tálat előző éjszaka beáztatjuk, a zöldségeket és a húst megpucolva, megmosva, lebőrözve a zöld és/vagy szárított fűszerekkel befűszerezzük. A tálat kibéleljük a vékonyra szelt tarjával, a hozzávalókat rétegekben belerakjuk, hússal kezdjük, rá a répa, a paprika-paradicsom, a szilva-ananász, ismét hús, és így tovább. A felső sor szilva-ananász tetejére rárakjuk a maradék zöldfűszert, a tálat lezárjuk a tetejével, és előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 1,5-2 órát sütjük.
* nos, annyi vendég volt, hgy sütőzacsiban kiviteleztem, aztán a két adagot összeöntöttem egy nagy tepsibe.
Tényleg über szuper kaja, mindenki odavolt! :o)
Nekem ugy nem ...
Ha zacsiban hagyom megpirulni, addigra elsul alola a lenyeg, igy meg csak a tetejet kapja meg es az aljan ott marad a szaft, stb.
Volt viszont mar ketszer, hgy raolvadt a sutozacsko a husra, pedig nem ert hozza semmihez.
Pl. A Szinetar Dora fele romertopfos sultet is sutozacsiban szoktam es utana osszesutom. Minjart bemasolom, probaljatok ki! Garantalt siker :))
Ha egy filler erteket megemlithetnem: csinaltam egy kevereket, ami a csirkehez nekem finom:, az az prezlit osszekevertem egy kis vegetaval, kedvenc izesitoimmel, borsal, orolt paprikaval. Beletettem egy muanyag zaros zacsekba, es ugy jol osszeraztam, kevertem.
Miutan a csirke combot jol megmostam, ellenoriztem, ne legyen toll vagy toklasz rajta, beleteszem a keverekes zacsekba, jo osszerazom a combal a kevereket es hozzanyomkodom a zacskoval, majd kiveszem a zacsekbol es a sutopapiros, vagy csak annelkuli (nekem teflonos van) tepsi ket oldalara teszem. A combok koze meg a feldaraabolt eloszor korom moso kefevel jol megtisztitott hajas krumplit, hasabokra vagom, es a husok koze teszem. (lehet az also, felso comb, szarny)
A sutobe beteszem es ugy 220 fokra allitom a sutot es addig sutom, amig meg nem pirosodik (kb haromnegyed oraig) addigra a krumpli is megsul. (lehet meg a hasab krumplit is kulon megszorni kis vegeta keverekkel, majd egy kis paprikas lisztbe megforgatni mielott a husok koze teszem.. Ki hogy szereti...
(csinaltam hasonlo kevereket a halfilehez is...)
A csirkemell szárazabb, de csirkecombot simán megsütök serpenyőben is, a saját zsírjában-levében.
(Ha kevesebbet sütök, nem melegítem be a sütőt emiatt, egyébként sütőzacsiban párolok-sütök én is.)
Rengeteg víz és zsiradék van a csirkehúsban is,ezt azon is észreveszed, hogy a serpenyő először igencsak tele van a hússal, a vége felé meg már "lötyögnek" benne. A sütőzacskóban maradt szaftot meg szoktam menteni, besűrítem, és az lesz a mártás.
Sertéshús is megsül külön zsiradék nélkül a sütőzacskóban.
Ha a sütőpapírba becsomagolod a húst lazán, akkor abban is szépen megpárolódik, de tepsire tedd azért. Ha kifolyna valami lé, ne a sütőbe folyjon.
Én a rántott húst is sütőpapíron készítem, nagyon finom, igaz azt meg kell fújni/csorgatni, egy kis olajjal,majd félidőben megforgatni és szintén kevés olaj.
Nyugodtan olaj nélkül is készítheted a sima sült csirkét, mivel kiengedi a zsírt magából, nem ragad oda nagyon.
Kenj alá egy kis olajat, mert különben lehet, hogy le kell operálnod a papírról.
De ki beszélt itt sütőzacskóról, meg sóról?
Ragaszkodjunk kérem a témához:)
A sóban sült csirkecomb alá sem kell olaj.
Én azt is szeretem!
Ha csirkecombot teszek sütőpapírra akkor nem kell alá olaj egyáltalán, kicsi se?
Köszönöm!!!
További ajánlott fórumok:
- Ha számlára gyűjtök pénzt, teszek fel havonta valamennyit, akkor a NAV rám száll, hogy honnan van a pénz?
- Ha a habtejszínhez nem teszek habfixálót, akkor nagyon híg lesz?
- Ha egy csoportba felteszek valamit, de anonimként akkor ismerőseim látni fogják?
- Ha a milka torta krémjébe 20 deka milkát teszek, akkor elég még hozzá a 10 deka cukor? Vagy még sok is?
- Mi lehet a baj a FB-kal? Van egy oldalam, ahova ha kiteszek valamit, akkor az egyik ismerősöm értesítőt kap róla!
- Ha teszek egy angol emelt érettségit akkor az már a középfokú nyelvvizsgával egyenértékű?