Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mivel fűszerezzem a csirkecombot? fórum

Mivel fűszerezzem a csirkecombot? (tudásbázis)


26. globus (válaszként erre: 24. - Napsugár8)
2021. jan. 11. 15:53
Én is így tudom, de gyakorlatban kifehéredésig lehet sütni, utána azonnal fő.
2021. jan. 11. 11:38

Só,bors,oregánó,bazsalikom,kis fahéj,koriender(szemes).

Gyakran készítem így,nagyon finom:)

24. Napsugár8 (válaszként erre: 21. - Globus)
2021. jan. 11. 09:51
Szerintem, ha először zsírban/olajban kérget sütsz rá, azzal egyidőben kimegy belőle a saját leve... csak utána teszed tepsibe, lefóliázva. Én anno így tanultam.
23. Amaunet (válaszként erre: 19. - Oneday)
2021. jan. 11. 05:36

Hasonlóan, tepsiben szoktam sütni, fólia alatt.

Előtte valamilyen (többféle is van) csirke fűszersóval pácolom.

A tepsibe egy evőkanál zsírt teszek és egy fél citromot darabolok még mellé. Néha foghagymával is tűzdelem (szinte mindenbe teszek).

180-200 fokon légkeveréses sütőben 40 perc.

Akkor leveszem a fóliát és felső sütéssel 5-7 perc. Majd megfordítom, az is 5 perc és kész.


A csirkehús önmagában elég ízetlen viszont szinte minden fűszer jó hozzá.

2021. jan. 11. 05:06

Só, bors, fokhagyma por, őrölt kömény, pirospaprika 1-1 kiskanállal, mindez fél dl Vénusz zöldfűszeres olajjal kikeverve, husikat szilikon ecsettel erőteljesen megkenni, 30 perc alufólia alatt, 2 perc grill.

🤤

21. globus (válaszként erre: 18. - Tuttuka)
2021. jan. 10. 23:50

Hogyhogy nem úszik lében? Csirkéből eleve kifolyik egy csomó víz...fél decinél több vizet képtelenség elsütni róla.

Mondjuk nekem gáztűzhelyem van, villanynál lehet más.

20. Oneday (válaszként erre: 19. - Oneday)
2021. jan. 10. 23:11
Alá vizet vagy bármilyen folyadékot én nem tettem, Max egy kis olajat vagy lehet h sütőpapírra tettem, már nem emlékszem. Amúgy is a csirkéből sül ki "folyadék", így nem ég le. Fólia alatt párolódik - sül, majd fólia nélkül szép pirosra, ropogósra sül meg a bőre.
19. Oneday (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 23:07
Én nagyon ritkán csinálok, mert sosem tudtam, hogy lesz jó ízű, és ropogós bőrű. Aztán talán egy receptben olvastam a megoldást. Én kevés olajjal bekenem a csirkecombot, majd pirospaprikát szórok rá (nem csak egy csipetnyit), jól bekenem vele + só. Ezután alufóliával lefedem a tepsit és talán 50 percig sütöm. Majd leveszem a fóliát és még sütöm 20-30 percet. Nekem így mindig jóízű lett és nagyok ropogós a bőre.
2021. jan. 10. 21:33
Só, bors, rozmaring, fokhagyma és alá egy fél üveg sör. Egy-egy mogyorónyi vaj combonként.Fólia a tetejére. Hamar puhul és a vajtól szép piros és ropogós lesz
2021. jan. 10. 18:10
Kakascombot, mellehúsát sütöttem úgy, hogy: sóztam, fokhagymával megtűzdeltem, zsíron kérget sütöttem rá, körbe raktam négyrét vágott fehér hagymával, vastagra szelt hasáb burgonyával, és nyakon öntöttem egy pohárka fehér borral. Fólia rá, és hagy dolgozzon. Amikor megpuhult, fólia le, pirosra sütve... a fülem is kétfele állt, úgy bezabáltam belőle.
2021. jan. 10. 17:43

[link]


Én nem használok kész keverékeket, mert pl. [link]

ezek az összetevők megvannak a fűszerpolcomon, másrészt egy ilyen összetételért

"Só, Vöröshagyma, Fokhagyma, Ízfokozó (nátrium-glutamát), Őrölt paprika, Kömény, Cukor, Fekete bors, Majoranna, Kakukkfű, Rozmaring" (Házi Arany Szárnyas fűszerkeverék)

nem vagyok hajlandó külön fizetni.

15. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 17:22
Pici fokhagymapor is jó rá.
2021. jan. 10. 17:20
Szárnyas fűszersó (Penny)
2021. jan. 10. 16:48

Az utóbbi időben nagyon finom csirkecombokat készítek így:

A jénai aljára zsírt teszek, majd jönnek a csirkecombok. Fűszerezem csirke fűszersóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, majoránnával, reszelek rá fokhagymát. Pici vizet öntök alá, és a jénai tetejét rátéve, sütőben megsütöm.

12. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 16:27

Amilyen az ízvilágod. De keress a neten rá, 1001 féle recept van.

Remélem ízleni fog bármelyiket is választod! Ha nemcsupán az ízesítés a probléma, kezdő vagy, akkor nézz meg pár videót, mert nagyon el is ronthatod ízesítés ide, vagy oda.

11. globus
2021. jan. 10. 16:25
Szerintem fűszerezés kevésbé lényeges pont, mint pl. nem szabad túlsütni, kiszárítani. Úgy finom, ha szaftos marad.
2021. jan. 10. 16:21
Mézes-chilis izben is fincsi, ha szereted hogy ragacsos ;)
9. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. jan. 10. 16:18
A kedvencem: éles késsel szúrok lyukat a csirkèbe. Felezett fokhagymâval megdugom és sültcsirke fűszersóval tepsiben megsütöm.
8. Bless the child (válaszként erre: 7. - Channa*)
2021. jan. 10. 16:15
Mi is pont így vagyunk ezzel. Max a végén szoktam szórni rá fokhagyma granulátumot
2021. jan. 10. 16:13

Nálam a sült csirkecomb az, amikor csak megsózzuk és megsütjük.


A különlegességeket én nem szeretem, így sosem teszek rá rozmaringot sem, gyömbért sem, fokhagymát sem és kész fűszersókat sem, mert az már nem sült csirkecomb;)

2021. jan. 10. 16:11
És zsíron süsd és akkor lesz jó kis fűszeres sült zsírod utána puha kenyérre kenve:)
2021. jan. 10. 16:07
Rozmaringot is.
2021. jan. 10. 16:07
Én gyömbérrel szoktam sütni.
2021. jan. 10. 16:04
Én tennék fokhagymát is.
2021. jan. 10. 16:01
Elég. Bár azért ne nyersen edd, mert úgy nem finom
2021. jan. 10. 16:00
Elég, ha csak sót-borsot teszek rá? Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook