Mivel fűszerezzem a csirkecombot? (tudásbázis)
Só,bors,oregánó,bazsalikom,kis fahéj,koriender(szemes).
Gyakran készítem így,nagyon finom:)
Hasonlóan, tepsiben szoktam sütni, fólia alatt.
Előtte valamilyen (többféle is van) csirke fűszersóval pácolom.
A tepsibe egy evőkanál zsírt teszek és egy fél citromot darabolok még mellé. Néha foghagymával is tűzdelem (szinte mindenbe teszek).
180-200 fokon légkeveréses sütőben 40 perc.
Akkor leveszem a fóliát és felső sütéssel 5-7 perc. Majd megfordítom, az is 5 perc és kész.
A csirkehús önmagában elég ízetlen viszont szinte minden fűszer jó hozzá.
Só, bors, fokhagyma por, őrölt kömény, pirospaprika 1-1 kiskanállal, mindez fél dl Vénusz zöldfűszeres olajjal kikeverve, husikat szilikon ecsettel erőteljesen megkenni, 30 perc alufólia alatt, 2 perc grill.
🤤
Hogyhogy nem úszik lében? Csirkéből eleve kifolyik egy csomó víz...fél decinél több vizet képtelenség elsütni róla.
Mondjuk nekem gáztűzhelyem van, villanynál lehet más.
Én nem használok kész keverékeket, mert pl. [link]
ezek az összetevők megvannak a fűszerpolcomon, másrészt egy ilyen összetételért
"Só, Vöröshagyma, Fokhagyma, Ízfokozó (nátrium-glutamát), Őrölt paprika, Kömény, Cukor, Fekete bors, Majoranna, Kakukkfű, Rozmaring" (Házi Arany Szárnyas fűszerkeverék)
nem vagyok hajlandó külön fizetni.
Az utóbbi időben nagyon finom csirkecombokat készítek így:
A jénai aljára zsírt teszek, majd jönnek a csirkecombok. Fűszerezem csirke fűszersóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, majoránnával, reszelek rá fokhagymát. Pici vizet öntök alá, és a jénai tetejét rátéve, sütőben megsütöm.
Amilyen az ízvilágod. De keress a neten rá, 1001 féle recept van.
Remélem ízleni fog bármelyiket is választod! Ha nemcsupán az ízesítés a probléma, kezdő vagy, akkor nézz meg pár videót, mert nagyon el is ronthatod ízesítés ide, vagy oda.
Nálam a sült csirkecomb az, amikor csak megsózzuk és megsütjük.
A különlegességeket én nem szeretem, így sosem teszek rá rozmaringot sem, gyömbért sem, fokhagymát sem és kész fűszersókat sem, mert az már nem sült csirkecomb;)
További ajánlott fórumok:
- Mivel fűszerezzem a sült kacsamellet, combot?
- Sült csirkecomb serpenyőben
- Előre megfőztem csirkecombokat, lefagyasztottam, ma kiengedném és szeretném kirántani. Érdemes vele próbálkozni?
- Rántott csirkecomb
- Ha csirkecombot teszek sütőpapírra, akkor nem kell alá olaj egyáltalán?
- A mai nappal lejárt az előrecsomagolt csirkecombom szavatossága, szerintetek megcsinálhatom?