SOTE I. vagy MÁV kórház szülészete? (beszélgetés)
Sziasztok!
Valóban honvédségi dolgozók tarthatnak igényt ellátásokra, de ha ott van a szülészorvosod akkor bárki szülhet ott. A harmadikat fogom ott szülni és soha semmi közöm nem volt a honvédséghez. Csak egyszerűen az orvos akihez évek óta járok ott dolgozik.
Nekem a máv nem szimpatikus. A szülőszobák tényleg nagyon szépen felszereltek, de a gyermekágyas részbe bárki bejöhet. Ami szerintem nem túl kellemes,hogy szoptatni próbálsz és ki be járkálnak...
A Sote I. ről nem tudok sokat, de ha valami probléma adódik ott biztos tudnak segíteni. Az egyik legjobban felszerelt kórház.
Sziasztok! Kazár doki már nem igen van ott. Én nála kezdtem a terhességem,de azóta Bálint doktorhoz járok.
Tényleg csak a korábban felsorolt esetekben lehet ott szülni. Esetleg azzal tudsz trükközni,hogy átjelentkezel egy kerületi batárhoz vagy rokonhoz a szülésig (papíron).
Én a katona szüleim miatt vagyok jogosult.
A MÁV szülészetét nekem is sokan ajánlották (vagy is egy "akik az ÁEK-ben fognak szülni) klub és ott mást sok mindent megtudtam róla. :)
ÁEK volt ma Honvédkórház,sokadik neve a megalakulás óta.
Igényjogosultak köre
A Honvédkórház igényjogosulti körét „az egyes központosított egészségügyi szolgáltatók által nyújtott szolgáltatások igénybevételéről, valamint a külön meghatározott személyek tekintetében fennálló egészségügyi ellátás rendjéről” szóló 175/2007. (VI.30.) Korm. rendelet határozza meg.
Az intézmény igénybevételére jogosult a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség minden aktív és nyugállományú hivatásos, szerződéses katonája, köztisztviselői és közalkalmazotti státuszban dolgozó, vagy tanulói, hallgatói jogviszonyban lévő alkalmazottja és családtagjaik. Igényjogosult továbbá az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, és a hozzá tartozó rendvédelmi szervek (rendőrség, határőrség, büntetés-végrehajtás), valamint a Vám és Pénzügyőrség, a hivatásos- és önkormányzati tűzoltóság, a katasztrófa-védelem, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok minden aktív és nyugállományú tagja és családtagjaik, a rendvédelmi tanintézetek hallgatói, továbbá valamennyi aktív és nyugdíjas MÁV-munkavállaló és családtagjaik."
Az ÁEK megalakításával a Kormány alapelvnek tekintette továbbá, hogy valamennyi igényjogosult magasabb színvonalú ellátásban részesüljön, továbbá azt, hogy fejlődjön az érintett szervezetek szakmai egészségügyi ellátórendszere.
Az igényjogosultságot részletesen szabályozó Kormányrendelet a Magyar Közlöny 2007/84. számában jelent meg.