Sós muffin receptet szeretnék. (tudásbázis)
Látom, hogy nem mai ez a topik, de hátha valaki segít nekem :$
Azt szeretném tudni, hogy a sós muffinok, nem túl szárazak hacsak magában akarja megenni az ember pl reggelire? Nem kell hozzájuk valami mártás esetleg?
Tök jó ez a recept. Most sütöttem meg és nagyon fini. :) Ajánlom mindenkinek!
Ja, és sütéssel együtt fél óra alatt megvolt, ami nem hátrány egy kisgyerekes anyukánál. :)
SONKÁS-SAJTOS MUFFIN
HOZZÁVALÓK: 1/3 csésze tej, 1 csésze tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 tojás, 1 csésze liszt, 2 teáskanál apróra vágott snidling, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma, 1 csésze reszelt sajt, 1 csésze apróra vágott sonka vagy szalonna
Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra, a formákat papírral kibéleljük. Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal és a tojással. Hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekevertünk a snidlinggel, a sütőporral és a fokhagymával. Végül hozzákeverjük a sajtot és a sonkát vagy szalonnát. A kapott tésztát a formákba kanalazzuk, és 17-20 percig sütjük. (tűpróba!)
Sós receptet ugyan nem tudok, de kérdeznék a muffinnal kapcsolatban.
Szerintetek mi lehet az oka, hogy nem lesz olyan szép a "kupakja"? Mostanában mindig lapos marad. Tudja valaki a választ?
Na a kapkodás :D
Tehát ide beírod vagy a recpetek között megtalálható!
Bocsika
Gazsika! ezek a receptek engem is érdekelnének bírod vagy a receptek közöt van?
Előre is köszi!
Sajtos,sonkás muffin
25dkg liszt,1 sütőpor,só,bors,esetleg kis ételízesítő
2tojás,2dl tejföl,10dkg olvasztott vaj,ha kemény a massza akkor kevés tej mehet bele
10dkg sonka apróra vágva,10 dkg sajt is apróra vágva,lehet ementáli vagy trappista is,ezeket utoljára keverjük bele.
A tetejére kevés reszelt sajt,és mehet az előmelegített sütőbe.175fokon kb.
25 perc alatt kész.12db lesz belőle.
Jó étvágyat!