Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mije van vagy volt a szüleidnek, ami neked soha nem lesz? Miért? fórum

Mije van vagy volt a szüleidnek, ami neked soha nem lesz? Miért? (beszélgetés)

1 2
ma 13:09
Több testvér
30. Ágio8405 (válaszként erre: 29. - Regin_a)
ma 08:18
Az ő esetében olyan történt amire nincs mentség. A legsúlyosabb bűn amit egy felnőtt tehet egy gyerekkel 😞
29. Regin_a (válaszként erre: 8. - Tündike40)
tegnap 21:37
És akkor, gondolom gyerekfejjel, értetted mi miért volt ahogy volt? Visszatekintve lehet okos/történész az ember
28. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 21:05

Gyerekem nekem se, mert az 1 is sok.

Szerintem nyugdíjam se vagy valami nagyon ótvar összeg😃.

Se nem lesz soha olyan kitartásom, elszántságom, türelmem és jó szívem mint az anyámnak. Pedig igyekszem.

tegnap 20:49

Anyukámék sokan voltak testvérek,,lányok.

Köztük nőttem fel,remek volt,a vidámságuk,és az a hangulat ahogy együtt tudtak lenni:)

tegnap 20:46
Bátorság
tegnap 20:35
Emberfeletti munkabírásuk, szorgalmuk. Soha nem tétlenkedtek. Hozzájuk képest egy nagy lustaság vagyok. A mai átlagot nézve viszont a megtestesült szorgalom.
24. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 19:07

A kommunizmus fantasztikus elmenye kimarad, mert akkor kisgyerek voltam.

Nagy csalad, en egy gyereket sem akarok sem akarok.

Ha lesz otthon ho, a szuleim meg fognak szankozni az unokakkal, itt nincs ho. Ez az egyetlen dolog, amiert hianyzik a ho. XD de amugy tinikent mentunk ki utoljara okorkodni.

Mi regen minden evben Balatonoztunk a barati csaladdal, de en nem vennek nyaralot, mert inkabb megyek mas-mas helyekre.

Mas jatekaink voltak reszben nyilvan, mert nem volt Hugo hamy meg tamagocsi, de orakat malmoztunk babbal meg kaviccssal a masod unokatesoimmal. Kanasztaztunk egesz nap a nagyszuleinkkel. Kimentunk sneciket fogni a kikotobe fogni a kikotobe, az u.tesokkal kavicsvarral fogtuk meg oket a Dunan.

Az adding nem vitorlatozottaknak a sneci gyujtogtes uj.

Meg a belvarosi apamnak a dunai kivitel.

tegnap 18:05

Az emberségük, becsületük, szorgalmuk példaértékű volt.

Az életük nagyon nehéz volt. 6 osztályt végeztek, attól kezdve dolgoztak mindketten 60 éves korukig. Apám a háborúban maradandóan megsérült és hadifogoly is volt.

A nyugdíjuk nevetségesen kevés volt és egyre kevesebbet ért.

Felneveltek 2 gyereket és megadtak nekünk mindent, erőn felül. Ezért nekünk sokkal több volt és van, mint nekik.

A hálám örök irántuk és a példa az örökség, hogy én is úgy tettem és élek, mint ŐK. Már látom, a gyerekeim is követik a családi hagyományt.

Tehát az emberség, ami a legfontosabb nekem megvan. Semmi más nem számít. Köszönöm Drága Szüleim.

22. tumbo2
tegnap 17:28
az anyám beszélőkéje.én az apám mogorvaságát örököltem.
21. globus (válaszként erre: 7. - Pulcsis)
tegnap 17:18
Anyu meg 55 évesen mehetett szabalyosan öregségi nyugdijba. Gyerekeiknek, azaz nekünk rávertek tíz évet. Hangzatos könnyítés a Nők 40, de ledolgozott 40 év is több, mint valaha.
20. Tündike40 (válaszként erre: 14. - 55Judit)
tegnap 17:13
lehet,mindegy.
19. 55Judit (válaszként erre: 18. - Archer84)
tegnap 17:13
Az evolúció nem ismer határokat ma is folyik az átalakulás, ki tudja mivé válunk.
18. Archer84 (válaszként erre: 16. - 55Judit)
tegnap 16:52
Végülis, megtanulhatunk fotoszintetizálni, mert táplálék az nem sok lesz :)
17. 55Judit (válaszként erre: 15. - Pulcsis)
tegnap 16:47
Azért is törődj még jobban magaddal! Mutasd meg hogy csak azért is! Én se hagytam sose lenyomni magam pedig sokszor de nagyon nehéz volt a felszínen maradni.
16. 55Judit (válaszként erre: 13. - Archer84)
tegnap 16:46
Ez igaz, de a jelek szerint ha régebbre visszatekintünk, nagyon jól alkalmazkodunk a változó körülményekhez.
15. Pulcsis (válaszként erre: 12. - 55Judit)
tegnap 16:46
Én szeretnék az lenni! Csak vannak akik nem szeretnék hogy azok legyünk 🙈😂😂😂
14. 55Judit (válaszként erre: 8. - Tündike40)
tegnap 16:44
Nem öröklődik csak a hajlam maximum.
13. Archer84 (válaszként erre: 12. - 55Judit)
tegnap 16:44
Sajnos a klímavaltozás miatt nekünk már nem olyan nyugdíjas éveink lesznek 30 év múlva...
12. 55Judit (válaszként erre: 9. - Archer84)
tegnap 16:43
Ne viccelj! Kár lenne kihagyni! Nyugdíjasként buli az élet. Olyan mintha egy hosszú szabadságon lennék.
tegnap 16:41
Gyerekeik.
tegnap 16:39
Kinti WC.-jük.
9. Archer84 (válaszként erre: 7. - Pulcsis)
tegnap 16:36
Nem lesznek nyugdíjas éveid. Nekem sem 😀
tegnap 16:21
Ahogy apám viselkedett... háát,elásnám magam szégyenemben... De úgy vettem észre,apáról fiúra öröklődött... undorító,nagyapámmal együtt. pfúj...
tegnap 16:00

Nyugdíjas éveik 🙈😂

Mire odajutnék, megint emelik majd a korhatárt 🤣🤣🤣

6. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:36
Tartok tőle, hogy az a nyugalom és biztonságérzet, amiben ők a rendszerváltásig éltek, nekem nem jut majd osztályrészül. Apám jó kedélyét szívesen tudnám magaménak. :)
tegnap 15:26
Istenverte áldatlan természetem. Mert szégyellném a pofámat miatta. Azért.
4. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:20
Biztos munkahely, legalább is nekem
tegnap 15:19

Nagyon jó kérdés, ezen most elgondolkoztam...

Naivabbak, bizakodóbbak, egyszerűebbek voltak, vagy nem is tudom, hogy ezek-e a jó szavak arra, amire gondolok.

Valahogy máshogy szemlélték a világot, ami persze jóval egyszerűbb volt, máshogy élték meg a jót és a nagyon rosszat is, pedig épp 20 évesek voltak, amikor véget ért a második világháború.

Ez volt nekik, ami nekem soha nem lesz, pedig alapvetően optimista, a jóra törekvő ember vagyok.

tegnap 15:13
Attól függ, ki melyik generáció szülötte. Mi pl. ezerszer gazdagabbak vagyunk most, ha csak az anyagi jólétet nézem. Inkább mentálisan nem érjük fel őket. Nyugalom, bölcsesség, derű, szorgalom, kitartás, türelem.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook