Mije van vagy volt a szüleidnek, ami neked soha nem lesz? Miért? (beszélgetés)
Gyerekem nekem se, mert az 1 is sok.
Szerintem nyugdíjam se vagy valami nagyon ótvar összeg😃.
Se nem lesz soha olyan kitartásom, elszántságom, türelmem és jó szívem mint az anyámnak. Pedig igyekszem.
Anyukámék sokan voltak testvérek,,lányok.
Köztük nőttem fel,remek volt,a vidámságuk,és az a hangulat ahogy együtt tudtak lenni:)
A kommunizmus fantasztikus elmenye kimarad, mert akkor kisgyerek voltam.
Nagy csalad, en egy gyereket sem akarok sem akarok.
Ha lesz otthon ho, a szuleim meg fognak szankozni az unokakkal, itt nincs ho. Ez az egyetlen dolog, amiert hianyzik a ho. XD de amugy tinikent mentunk ki utoljara okorkodni.
Mi regen minden evben Balatonoztunk a barati csaladdal, de en nem vennek nyaralot, mert inkabb megyek mas-mas helyekre.
Mas jatekaink voltak reszben nyilvan, mert nem volt Hugo hamy meg tamagocsi, de orakat malmoztunk babbal meg kaviccssal a masod unokatesoimmal. Kanasztaztunk egesz nap a nagyszuleinkkel. Kimentunk sneciket fogni a kikotobe fogni a kikotobe, az u.tesokkal kavicsvarral fogtuk meg oket a Dunan.
Az adding nem vitorlatozottaknak a sneci gyujtogtes uj.
Meg a belvarosi apamnak a dunai kivitel.
Az emberségük, becsületük, szorgalmuk példaértékű volt.
Az életük nagyon nehéz volt. 6 osztályt végeztek, attól kezdve dolgoztak mindketten 60 éves korukig. Apám a háborúban maradandóan megsérült és hadifogoly is volt.
A nyugdíjuk nevetségesen kevés volt és egyre kevesebbet ért.
Felneveltek 2 gyereket és megadtak nekünk mindent, erőn felül. Ezért nekünk sokkal több volt és van, mint nekik.
A hálám örök irántuk és a példa az örökség, hogy én is úgy tettem és élek, mint ŐK. Már látom, a gyerekeim is követik a családi hagyományt.
Tehát az emberség, ami a legfontosabb nekem megvan. Semmi más nem számít. Köszönöm Drága Szüleim.
Nyugdíjas éveik 🙈😂
Mire odajutnék, megint emelik majd a korhatárt 🤣🤣🤣
Nagyon jó kérdés, ezen most elgondolkoztam...
Naivabbak, bizakodóbbak, egyszerűebbek voltak, vagy nem is tudom, hogy ezek-e a jó szavak arra, amire gondolok.
Valahogy máshogy szemlélték a világot, ami persze jóval egyszerűbb volt, máshogy élték meg a jót és a nagyon rosszat is, pedig épp 20 évesek voltak, amikor véget ért a második világháború.
Ez volt nekik, ami nekem soha nem lesz, pedig alapvetően optimista, a jóra törekvő ember vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- Legszívesebben ezt mondanám most neked!
- Mi a párod keresztneve, és neked tetszik?
- Dalban mondom el neked...
- Felnőtt fejjel nehéz igaz barátságot kötni. Mégis milyen jól esne néha egy kis barátnős csevegés. Ha ez neked is hiányzik, itt a helyed :)
- Gondolnál rá, hogy felnőttként visszavágj a szüleidnek?