Mit csinálsz, ha órákig ébren fekszel, nem tudsz aludni, mert nem tudod kikapcsolni az agyadat? (beszélgetés)
Becsukom a szemem és arra koncentrálok, amit becsukott szemmel látok. Ez egy kicsi folt, vagy fényes valami. Szinte azonnal sikerül elaludnom. Ilyenkor kikapcsol az agy "egyedül" van, gondolatok nélkül.
Kicsi unokám nálunk volt és ebéd után sehogy sem tudott elaludni. Már mindenki mindent próbált. Én következtem. Mondtam neki, bújjunk össze, dugjuk össze az orrunkat és a homlokunkat. Megtettük és csak egymást néztük. Kikapcsolódott minden körülöttünk és a kicsi unokám már el is aludt. Ezt később sokszor alkalmaztuk, mindég sikerrel.
Próbálok elképzelni, kitalálni valami kellemes történetet!
Tartalmat gyártok! 😂
És ha jól sikerül, simán bevezet az álomba, ahol folytatódik! 😂 😂 😂
Felkapcsolom az olvasólámpát, kézbe veszem a könyvet,
és folytatom az olvasást, amíg ki nem esik a kezemből.
Ha olyanom van amit megoldandó,és azért nem tudok aludni,,akkor felhasználom az időt és a megoldást keresem.
Ha csak simán zsizseg mert olyan volt a nap/hét,,akkor halk zene és könyv.
En "zajban" tudok elaludni. Regen forgalmas helyen laktam, es a fuldugo helyett valami mas zajra aludtam el.
Hulye sorozatokra. Es most, hogy egy agyban kell aludni az ex-szemmel, nem tudok aludni.
Fekszem, mint egy dolott balna, varom az idot mikor nem kell aludni.
Amig egyedul voltam, vagy masik lakasban tettem-vettem csendben. Elpakoltam, mostam, foztem, aztan visszafekudtem aludni.
Szatszangot hallgatok.
YouTube - on, sötét módban. Hangot egész halkra állítom. Egy ideig figyelek rá, majd belealszom. Reggel nézem vissza, hány órát hallgattam! 🫣
Azt mondom magamban, hogy "alszom, alszom, alszom"...
(Néha el is képzelem a szót mintha egy táblára írnám, vagy egy villogó neonreklámként, ami az ablakon át bevílágít).
Az a lényege ennek a teknikának, hogy a gondolataim ne vegyék át a hatalmat, mert ha monoton csak egy dologra "gondolok" és nem a gondjaimra, akkor elalszom...
Nekem ez bevált.
További ajánlott fórumok:
- Hogy oldjuk meg, ha az áramot kikapcsolták?
- Ha anyák vagyunk a kikapcsolódás, BULI már luxus?
- Szerintetek korrekt ha a gyereket nevelő szülő kikapcsolja a gyerek telefonját, amit a másik szülőtől kapott?
- Segítséget szeretnék kérni! Kikapcsoltathatja a tulajdonos az áramot a házban, mert nem tudunk megegyezni? Nincs tartozásunk a számlákban!
- Az egészséges lélekhez szükséges a nyaralás és kikapcsolódás. Egyet értesz ezzel?
- Milyen könyvet ajánlanál, ami kikapcsol a mókuskerékből?