Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit csinálsz, ha órákig ébren fekszel, nem tudsz aludni, mert nem tudod kikapcsolni az agyadat? fórum

Mit csinálsz, ha órákig ébren fekszel, nem tudsz aludni, mert nem tudod kikapcsolni az agyadat? (beszélgetés)

tegnap 09:30
Régebben láttam egy videót, hogy csukott szemmel szemmozgásokat kell végezni. De már sajnos nem találom. Nem látta esetleg valaki? Pontosan hogyan kell a szemet forgatni?
tegnapelőtt 21:25
Olvasgatok a kedvenc sztárjaimról cikkeket, meg azokról a celebekről is akik írritálnak hogy legyen kit szidnom. Aztán zenét hallgatok, nézem a beszűrődő utcai fényt, olvasgatom az itteni fórumokat. Havonta egyszer azért előfordul hogy fent vagyok 1-2 órát az éjszaka közepén.
tegnapelőtt 21:18
tegnapelőtt 14:08

Becsukom a szemem és arra koncentrálok, amit becsukott szemmel látok. Ez egy kicsi folt, vagy fényes valami. Szinte azonnal sikerül elaludnom. Ilyenkor kikapcsol az agy "egyedül" van, gondolatok nélkül.

Kicsi unokám nálunk volt és ebéd után sehogy sem tudott elaludni. Már mindenki mindent próbált. Én következtem. Mondtam neki, bújjunk össze, dugjuk össze az orrunkat és a homlokunkat. Megtettük és csak egymást néztük. Kikapcsolódott minden körülöttünk és a kicsi unokám már el is aludt. Ezt később sokszor alkalmaztuk, mindég sikerrel.

17. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - MegoldOmmm)
tegnapelőtt 12:59
Végiggondolom amin jár az agyam aztán elalszom.
16. Anyagi (válaszként erre: 13. - Vigyefene)
tegnapelőtt 11:55
Ez aranyos!!!! 😂
15. Anyagi
tegnapelőtt 11:55

Próbálok elképzelni, kitalálni valami kellemes történetet!

Tartalmat gyártok! 😂

És ha jól sikerül, simán bevezet az álomba, ahol folytatódik! 😂 😂 😂

tegnapelőtt 10:57

Felkapcsolom az olvasólámpát, kézbe veszem a könyvet,

és folytatom az olvasást, amíg ki nem esik a kezemből.

13. vigyefene (válaszként erre: 1. - MegoldOmmm)
tegnapelőtt 10:55
Felugrok, csinálok egy kávét, és azt motyogom h majd alszok a sírban.
12. Borian (válaszként erre: 1. - MegoldOmmm)
tegnapelőtt 10:53
bekapcsolom a sorozatomat... azokon mindig elalszom, ezért előfordul, hogy egy részt csak második-harmadik nekifutásra sikerül megnézni :-)
11. libikóka (válaszként erre: 1. - MegoldOmmm)
tegnapelőtt 10:48

Ha olyanom van amit megoldandó,és azért nem tudok aludni,,akkor felhasználom az időt és a megoldást keresem.

Ha csak simán zsizseg mert olyan volt a nap/hét,,akkor halk zene és könyv.

tegnapelőtt 10:23
A youtube-on videót hallgatok, egyszer csak elalszom.
9. Lady Lavender (válaszként erre: 7. - Jennyvagyok)
tegnapelőtt 10:16

En "zajban" tudok elaludni. Regen forgalmas helyen laktam, es a fuldugo helyett valami mas zajra aludtam el.

Hulye sorozatokra. Es most, hogy egy agyban kell aludni az ex-szemmel, nem tudok aludni.

8. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - MegoldOmmm)
tegnapelőtt 09:46

Fekszem, mint egy dolott balna, varom az idot mikor nem kell aludni.

Amig egyedul voltam, vagy masik lakasban tettem-vettem csendben. Elpakoltam, mostam, foztem, aztan visszafekudtem aludni.

tegnapelőtt 09:14

Szatszangot hallgatok.

YouTube - on, sötét módban. Hangot egész halkra állítom. Egy ideig figyelek rá, majd belealszom. Reggel nézem vissza, hány órát hallgattam! 🫣

6. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - MegoldOmmm)
tegnapelőtt 08:53
Nálam szerencsére ilyen ritkán van mert nem vagyok agyalós, de ha nehezen tudok elaludni meditációs videókat hallgatok YouTube-on. Főleg azok nagyon jól ahol számolni kell. Vagy olvass, a fekszel és neheze a plafont a legrosszabb.
5. levarosbukta (válaszként erre: 1. - MegoldOmmm)
tegnapelőtt 08:46
Bekapcsolom a tv-t, vagy netezek. Ha álmatlanul forgolódom csak a fejem fájdul meg.
4. globus (válaszként erre: 1. - MegoldOmmm)
tegnapelőtt 08:34
Nem nézem. Lekapcsolom a villanyt.
tegnapelőtt 08:27

Azt mondom magamban, hogy "alszom, alszom, alszom"...

(Néha el is képzelem a szót mintha egy táblára írnám, vagy egy villogó neonreklámként, ami az ablakon át bevílágít).

Az a lényege ennek a teknikának, hogy a gondolataim ne vegyék át a hatalmat, mert ha monoton csak egy dologra "gondolok" és nem a gondjaimra, akkor elalszom...

Nekem ez bevált.

tegnapelőtt 08:14
Olvasok, mondjuk pszichológiát, az eléggé elálmosít, ugyanakkor nagyon érdekes.
tegnapelőtt 08:08
Mivel töltöd el az időt? Nézed a plafont, mint én?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook