Az egészséges lélekhez szükséges a nyaralás és kikapcsolódás. Egyet értesz ezzel? (beszélgetés)
Ez esetben meg kell ismételni! Még egy párszor... :-)
(Csak zárójelben jegyzem meg: nem veled vitatkoztam én, hanem a fórumindítónak válaszolgattam. Legjobb tudásom szerint. :-D)
Dehogy! A tenger sokadszorra is ÉLMÉNY!
De hogy tiszta víz kerüljön a pohárba: az én első hozzászólásom itt arra "ment ki", hogy felesleges és káros az "egészséges lelket" és a "nyaralást, kikapcsolódást" a jómódhoz kötni.
Tegyük fel: van egy fiatal házaspár, két kicsi gyerekkel, csak a férj dolgozik, éhbérért. Hogy ne kellen albérletet fizetniük, a szülőknél laknak. Nyaralnásra nincs pénz. S akkor nem lehet a lelkük egészséges?! Badarság!
Elhiszem neked, s azt is, hogy öröm néha "lemenni a térképről". (Szoktam én is... :-D)
Egy régi "sztorim" ideillik. Mikor még dolgoztam, az első szünidő utáni találkozáson a kollektívában, mikor mindenki a szabadságos élményeit mesélte, csendben közbevetettem, hogy időben és térben én jártam a nyáron legmesszebb. Néztek rám, tudta mindenki, hogy nem utaztam el sehova. "Hja, igen; újraolvastam a nyáron a Háború és békét".
A fórumindító vitaindítója ez volt:
"Útonútfélen megkérdezik hogy voltam-e nyaralni vagy megyek majd? És azt mondják hogy a nyaralás és feltöltődés és kikapcsolódás nagyon fontos. Mert a minennapos monoton élet leszívja az embert. Szerinted is?"
Én erre válaszoltam, mégpedig azért, mert engem a hideg kiráz, ha el kell utaznom hosszabb időre, s vendégség, nyaralás, telelés - teljesen mindegy. Én szeretek itthon lenni, nagyon jól ki tudok kapcsolódni akár a kompi, akár egy könyv mellett is.
Persze, vannak, vagytok, akiknek a nyaralás a tengerparton kezdődik, és ez teljesen rendben is van így. A változatosság gyönyörködtet.
Ugye? Mindenhol szép, mindenhol vannak a közelben is vagy helyben is látnivalók, vagy szórakozás, csak az emberek immunissà válnak rá! Mi is sokat járunk a környékre is, és még mindig nem tudom azt mondani, hogy ismerem minden sarkát.
Úgyhogy addig tuti nem fogok ráunni:D
Igen; hajnali 2-kor kelni, masnap 1 orara visszaerni...
es mindegy, hogy Vac, Zsambek, Ozora, Bugac vagy a Margit-sziget.
De nem dol ossze a vilag, ha csak egy kastely, romtemplom, koncert hallgatasa miatt utazom 4-500 km-t.
Ez is kikapcsolodas.
Nekem a fárasztós kikapcsolódás kell: ahol menni, menni, mindegy, hogy palota, muzeum, templom, kilato, hegy-volgy, hid, nagy terek, sirkert...
Olyan meg nem volt, hogy egy het hevereszes; de azert min. egyszer kiprobalnam ezt a valtozatot is.
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Az egészséges étkezéshez szükséges dolgok, amiket te a bevásárláskor megveszel?