Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejberizs extra (angol krémmel) recept

Tejberizs extra (angol krémmel) recept


Elkészítési idő 35 perc

A Tejberizs extra (angol krémmel) hozzávalói:
Tejberizshez:
7 dl tej
3 dl tejszín
Fél vaníliarúd magja és héja
15 dkg risotto rizs (arborio)
Fél tk só
10 dkg cukor

A krémhez:
2 tojás sárgája
1 dl tej
1 dl tejszín
A vaníliarúd másik fele
2 dkg cukor
5 g liszt
Nagy csipet só
2 dkg vaj


A Tejberizs extra (angol krémmel) elkészítési módja:
A tejberizst felteszem főni, fedő alatt. Közben elkészítem az angol krémet. A tejet és tejszínt mikróban felforrósítom. A többi hozzávalót a vaj kivételével habverővel habosra keverem. A forró folyadékot apránként hozzákeverem, egyszerre mindig keveset, hogy nehogy rántotta legyen belőle. Lassú tűzön sűrűre főzöm. Végül a vajat is belekeverem. A megfőtt tejberizshez keverem az angolkrémet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejberizs extra (angol krémmel) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook