Tejberizs extra (angol krémmel) recept

A Tejberizs extra (angol krémmel) hozzávalói:
Tejberizshez:
7 dl tej
3 dl tejszín
Fél vaníliarúd magja és héja
15 dkg risotto rizs (arborio)
Fél tk só
10 dkg cukor
A krémhez:
2 tojás sárgája
1 dl tej
1 dl tejszín
A vaníliarúd másik fele
2 dkg cukor
5 g liszt
Nagy csipet só
2 dkg vaj

A kép illusztráció.
A Tejberizs extra (angol krémmel) elkészítési módja:
A tejberizst felteszem főni, fedő alatt. Közben elkészítem az angol krémet. A tejet és tejszínt mikróban felforrósítom. A többi hozzávalót a vaj kivételével habverővel habosra keverem. A forró folyadékot apránként hozzákeverem, egyszerre mindig keveset, hogy nehogy rántotta legyen belőle. Lassú tűzön sűrűre főzöm. Végül a vajat is belekeverem. A megfőtt tejberizshez keverem az angolkrémet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, jan. 26. 12:17
A tejberizs extra (angol krémmel) elkészítési módja és hozzávalói.